«Ας αποφύγουμε τον πειρασμό του μικροπολιτικού οφέλους που οδηγεί σε αδιέξοδα»

share on:

Τη δική της θέση, σχετικά με όσα έγιναν, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα της οδού Αινιάνων, δημοσιοποίησε σήμερα η Δημοτική Αρχή Λαμιέων, μετά την κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Στην απάντησή της, πάντως, η Δημοτική Αρχή δεν αναφέρει το λόγο, για τον οποίο αρνήθηκε να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησαν όλες σχεδόν οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ας δούμε αναλυτικά τι υποστηρίζει:

«Με χτεσινή τους ανακοίνωση οι επικεφαλής των παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης, κάτω από την ίδια ομπρέλα, βρήκαν κοινό τόπο για να καταγγείλουν τη δημοτική αρχή, αυτή τη φορά, για έλλειμμα δημοκρατίας.

Είχαν την ανησυχία και τη δημοκρατική ευαισθησία να καταγγείλουν τη δημοτική αρχή εκείνοι που, όλοι οι δημότες γνωρίζουν πόσο, “προστάτεψαν” επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο τη δημοκρατία αυτή καθεαυτή, όσο και τους θεσμούς της που βάναυσα τσαλαπατήθηκαν μέσα στον τοπικό ναό της.

Ανησύχησαν και εξανέστησαν για την ποιότητα της δημοκρατίας, με πρόσχημα τον τρόπο καταγραφής μιας ψηφοφορίας, εκείνοι που σφύριζαν αδιάφορα μπροστά σε όσα τραγικά συνέβησαν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/7 και 24/8/2017.

Εκείνοι που, αν δεν ενθάρρυναν, ανέχτηκαν αδιαμαρτύρητα προσβολές, ύβρεις και προπηλακισμούς σε βάρος του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας.

Εκείνοι που, προκειμένου να μη ληφθούν αποφάσεις, ανέχτηκαν τη βίαιη και άκρως προσβλητική κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και τη διακοπή της συνεδρίασής του.

Εκείνοι που επί τρείς μήνες δεν βρήκαν ούτε μια λέξη καταδίκης των πράξεων αυτών, που στιγμάτισαν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και προσέβαλαν κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Ζητούν την επάνοδο της νομιμότητας εκείνοι που, με κοινές συνεντεύξεις, συμπαραστέκονταν σ’ αυτούς που βάναυσα την κατέλυσαν.

Εκείνοι που, αντί να εξαντλήσουν τα πολιτικά τους επιχειρήματα στη διαδικασία ενός θεσμοθετημένου δημοκρατικού διαλόγου, επιχειρούν την εκ πλαγίου ανατροπή της δημοκρατικής αρχής της πλειοψηφίας με δικολαβίστικες μεθοδεύσεις.

Εκείνοι που, ενώ αρχικά διαμαρτυρήθηκαν για το άσκοπο της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που μπορούσε να γίνει και τηλεφωνικά αφού επρόκειτο απλά για τη διόρθωση ενός κωδικού, ξαφνικά αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για σημαντικής σπουδαιότητας ζήτημα.

Αυτά για την ιστορική αλήθεια.

Επειδή όμως στο Δήμο μας δεν περισσεύει κανένας, όποιες και να είναι οι επί μέρους θέσεις του για κάθε θέμα, όποιοι και να είναι οι λόγοι της διαφωνίας του, όποιες και αν είναι οι πολιτικές του απόψεις, όσο και αν παρέκκλινε στην προσπάθεια επικράτησης της άποψής του, ως υπεύθυνη δημοτική αρχή απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία και δημιουργική αντιπολίτευση.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια της εσωστρέφειας που κατατρώει τα σωθικά της κοινωνίας και την καταδικάζει σε στασιμότητα.

Είχαμε, έχουμε και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε την τόλμη να αναγνωρίζουμε, με πολιτική παρρησία, τη συνεισφορά του καθένα που, με τις απόψεις και προτάσεις του, δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες αυτού του τόπου που όλοι υπηρετούμε.

Οι κανόνες της δημοκρατίας είναι εκείνοι που μπορούν να εγγυηθούν τη δημιουργική συνεισφορά όλων μας για το καλό του Δήμου μας.

Ας τους ακολουθήσουμε όλοι με ειλικρίνεια, αποφεύγοντας τον πειρασμό του μικροπολιτικού οφέλους, που τελικά οδηγεί σε αδιέξοδα.

Η ώρα της ευθύνης είναι μπροστά μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση