Αυστηροποίηση των νομικών κυρώσεων

share on:

Το περιστατικό στην Αγριά Βόλου δεν περνά απαρατήρητο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με το διοικητή της, Γιώργο Πιτσιλή, να δηλώνει πως «δεν θα δείξουμε την παραμικρή ανοχή» και να προσθέτει πως «είναι αδιανόητο να συμβαίνουν επιθέσεις εναντίον εφοριακών σε ευρωπαϊκή χώρα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διοικητής της ΑΑΔΕ προανήγγειλε αυστηροποίηση των σχετικών νομικών κυρώσεων.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί τουλάχιστον 23.000 έλεγχοι και υπάρχει αύξηση κατά 21% των δηλωθέντων εσόδων τους προηγούμενους μήνες, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα φορολογικά έσοδα.

Σε σχέση με σημαντικές υποθέσεις όπως στην περίπτωση του εντοπισμού φοροδιαφυγής πεντάστερων ξενοδοχείων όπου αποκαλύφθηκαν αποκλίσεις και ενδείξεις μη έκδοσης αποδείξεων, είπε πως πρόκειται για διαδικασία έρευνας και συλλογής στοιχείων, η οποία οδηγεί στην επιλογή των υποθέσεων προς έλεγχο.

Επίσης είπε ότι οι ακραίες περιπτώσεις παραβατικότητας δεν ξεπερνά το 1% και πως σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκε μη υποβολή δηλώσεων, υπήρξε συμμόρφωση των επιχειρήσεων μόλις ειδοποιήθηκαν οι επιχειρήσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση