Αυστηρότερη η νομοθεσία για τα θανατηφόρα τροχαία λόγω αλκοόλ

share on:

Την απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος από οδηγό ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων, επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής στις μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, οι οποίες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.
Ανάμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, οι οποίες είναι υπό διαβούλευση, προβλέπεται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα για παραβάτες υπό την επήρεια αλκοόλ και σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον ίδιο οδηγό –πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η διά βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι προωθείται η αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.
Από την πλευρά τους, οι μητέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του κ. Κοντονή, αλλά και για τη συνάντηση που είχαν μαζί του και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας στα ζητήματα αυτά.

 

Αφήστε μια απάντηση