ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Αυτά είναι τα κριτήρια ισοβαθμιών στα πλέι οφ και πλέι αουτ της Α’ Εθνικής

Δείτε τα κριτήρια ισοβαθμιών πλέι οφ 1-4 & 5-8, πλέι άουτ Πρωταθλήματος Α’  Εθνικής  αγωνιστικής περιόδου 2024-2025:

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των πλέι οφ 1-4 & 5-8 και πλέι άουτ, αυτοτελώς εντός του καθενός από τα οικεία τρία γκρουπ των αγώνων κατάταξης, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα ειδικά κριτήρια:

1/ Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα πλέι οφ Group 1-4 & 5-8, πλέι άουτ αθροιστικά).

Διευκρινίζεται ότι για την εφαρμογή του εν λόγω κριτηρίου υπολογίζονται οι βαθμοί της Κανoνικής Περιόδου, στους αγώνες των ισοβαθμούντων ομάδων στο ακέραιο και χωρίς διαιρέτη. Ο εν λόγω διαιρέτης εφαρμόζεται μόνο κατά την κατάρτιση του αρχικού πίνακα βαθμολογίας του γκρουπ 5-8, όπου οι ομάδες εκκινούν τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πλέι οφ 5-8 με το ήμισυ των βαθμών που κατέκτησαν στην Κανονική Περίοδο (με αναγωγή τυχόν κλάσματος στην επόμενη ακέραιη ομάδα, ήτοι, λ.χ., αν μία ομάδα κατέκτησε 33 βαθμούς στην Κανονική Περίοδο, εκκινεί στα πλέι οφ 5-8 με βαθμολογία 17 βαθμών).

2/ Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα πλέι οφ 1-4 / 5-8 / πλέι άουτ αθροιστικά).

3/ Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος Α’  Εθνικής.

Σχετικές αναρτήσεις

Στα ημιτελικά του κυπέλλου Φθιώτιδας Άγ.Κων/νος, Κομποτάδες και Πελασγία

efthia

Στον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός με χατ-τρικ του Μπακασέτα!

efthia

Επιβλητικός ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο, 2-0 τον Ολυμπιακό!

efthia
Φόρτωση....