Ποιοι εκλέχθηκαν από τη Στερεά Ελλάδα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε τη διαδικασία «επανεκκίνησης» όπως τη χαρακτήρισε, με την εκλογή της νέας του Κεντρικής Επιτροπής ,η οποία κορυφώθηκε στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν την περασμένη Κυριακή να ψηφίσουν είτε δια ζώσης, είτε ψηφιακά, τα στελέχη που θα απαρτίσουν τη νέα ΚΕ του κόμματος, η οποία θα κληθεί να λάβει σοβαρές αποφάσεις για τη στρατηγική και την τακτική του κόμματος.
Πηγές που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος, ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας αργά το βράδυ της Κυριακής, έκαναν λόγο για «ισχυρό αποτέλεσμα όμοιο με αυτό του συνεδρίου», ενώ το ερμηνεύουν ως μια ισχυρή εντολή προς τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο.
Τονίζουν επίσης ότι η διαδικασία τόσο της ηλεκτρονικής, όσο και της δια ζώσης ψηφοφορίας έγινε με υποδειγματικό τρόπο, και σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία εικόνα διχασμού ή αμφισβήτησης εντός του κόμματος.
Στην ΚΕ θα δοθούν 30 θέσεις που ex officcio θα λάβουν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, ενώ, όπως αποφασίστηκε στο Συνέδριο της περασμένης εβδομάδας, θα δοθούν και 13 θέσεις σε εκπροσώπους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, ψήφισαν συνολικά 20.145 μέλη (14.166 με φυσική παρουσία και 5.979 με την ηλεκτρονική διαδικασία).
Εκλέγονται στη Στερεά Ελλάδα οι εξής (αριστερά ο αριθμός των ψήφων που έλαβαν):
ΛΑΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ…208
ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ ΒΑΝΑ…202
ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ…191
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ…169
ΚΑΡΑΤΖΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ…106
ΡΕΝΤΖΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΑ)…71