Αυτός ήταν ο Άρης Βελουχιώτης

share on:

Με εντυπωσιακή επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στην αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, στο Δημαρχείο του Δήμου Λαμιέων, η εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Ο παπα-Ανυπόμονος μιλά για τον Άρη», που διοργάνωσε το σωματείο ΜΙΑΡ σε συνεργασία με τον Δήμο.

Η αίθουσα του Μουσείου αποδείχτηκε πολύ μικρή για την εκδήλωση, αφού η προσέλευση ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη και πλέον στο μέλλον θα πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος ώστε τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται πιο ομαλά και με την αρμόζουσα αίγλη.

Ο γ.γ. του ΜΙΑΡ Πάρης Φούντας ήταν αυτός που καλωσόρισε τον κόσμο, ενώ στη συνέχεια χαιρέτισαν την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΜΙΑΡ Βασίλης Μάργαρης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, η προϊσταμένη των Αρχείων Φθιώτιδας Σοφία Βακιρτζηδέλη και ο Ηγούμενος της Μονής Αγάθωνα Αρχιμανδρίτης Γερμανός Γιαντσίδης.

Μάλιστα ο κ. Σταυρογιάννης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, που έχουν τη δυνατότητα, να εμπλουτίσουν το Μουσείο με υλικό.

Ακολούθησε η ομιλία της Χαράς Παρμενοπούλου για το βιβλίο του πατέρα Ανυπόμονου «Στο βουνό με το Σταυρό, κοντά στον Άρη».

Στη συνέχεια από την Πάβια Αργυρίου και τους Γιώργο Αναγνώστου, Γιώργο Σταυρόπουλο, Κώστα Τσιαλαφούτα, διαβάστηκαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια για την Εθνική Αντίσταση, από μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας (Θαν. Γκεμπέσακας, Κων.  Καραγιαννόπουλος, Ν. Κούντζος, Γ. Καζανής, Ντ. Κουλός, Ηλ. Μαυρίκας, Γ. Σταυρόπουλος, Λεων. Κωστόπουλος).

Στην κιθάρα ήταν ο Γ. Μελεμενής και στο ακορντεόν ο Θοδ. Παπαδογιάννης.

***  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Φθιώτιδας Αποστόλης Καραναστάσης, Θανάσης Μιχελής, Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Λάμπρου, η δημοτική σύμβουλος Βάσω Λέβα και ο προϊστάμενος Β/θμιας εκπαίδευσης Σπύρος Πιλιτζίδης.

Αφήστε μια απάντηση