Αύριο στη Λαμία ο Ακάθιστος Ύμνος για την Αγιά Σοφιά

share on:

Με απόφαση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, την Παρασκευή 24 Ιούλη (20.00) στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας θα τελεστεί η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου σε ένδειξη προσευχητικής συμμετοχής στο «πένθος της Ρωμιοσύνης» για την αδιανόητη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

          Σε δηλώσεις του ο κ. Συμεών υπογράμμισε:  «Συμμετέχοντας κι εμείς στο πένθος της Ρωμιοσύνης,  για  την απόφαση της γείτονος χώρας, σχετικά με την Αγία Σοφία και ακολουθώντας το παράδειγμα και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, την Παρασκευή το βράδυ στον Μητροπολιτικό μας Ναό, σε κλίμα προσευχής και μνήμης και παράκλησης προς το Θεό και όχι εχθρότητας, γιατί εμείς αγαπούμε όλους τους ανθρώπους, θα τελέσουμε τον Ακάθιστο Ύμνο στην Κυρία Θεοτόκο για να παρακαλέσουμε να βασιλεύει στο μυαλό και τις αποφάσεις όλων των ηγετών αυτού του κόσμου, να βασιλεύει το συμφέρον και το όφελος των ανθρώπων και των λαών και των πολιτισμών.

Διότι οι λαοί δεν θέλουν να ζουν, ούτε με εντάσεις, ούτε με εχθρότητα. Έχουν μάθει και έχουν δείξει και έχουν αποδείξει, ότι μπορούν να ζουν ειρηνικά, σεβόμενοι τον πολιτισμό του καθενός, τα μνημεία του καθενός, την ιδιαιτερότητα του καθενός.

Οι λαοί δεν θέλουν την βαρβαρότητα, θέλουν τον διάλογο, την συνδιαλλαγή, την κατανόηση, την αλληλοπεριχώρηση.

Γι  αυτό θα προσευχηθούμε και καλώ και τον λαό μας, την Παρασκευή το βράδυ στις 20:00, να βρεθούμε στον Μητροπολιτικό Ναό και σεμνά και ταπεινά να τελέσουμε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, όπως σεμνά και ταπεινά πορεύεται ο Αρχιεπίσκοπός μας και μας δείχνει το παράδειγμα».

Αφήστε μια απάντηση