Κοινωνικά

Βαρύ πένθος στο “Λαμιακό Τύπο”

Η σημερινή μέρα ξημέρωσε μ’ ένα θλιβερό γεγονός για τον Τύπο της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας…

Σήμερα το πρωί ο εκδότης και διευθυντής του “Λαμιακού Τύπου” Δημήτρης Ρίζος, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 67 ετών, σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου πριν μερικές ημέρες είχε υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο Μίμης μαζί με τον αδελφό του Σπύρο από το 1977 ίδρυσαν την εταιρεία “ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ” Α.Ε., που δραστηριοποιείται στο χώρο των γραφικών τεχνών. Ξεκινώντας από ένα κλασικό τυπογραφείο, κατάφεραν να οργανώσουν και να λειτουργούν μέχρι σήμερα μια ημερήσια περιφερειακή εφημερίδα με δικό της τυπογραφείο και μια πλήρως οργανωμένη εκτυπωτική μονάδα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής του στο χώρο των εκδόσεων έβαλε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στον έντυπο Τύπο.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και τα τελευταία χρόνια εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ήταν ένας άνθρωπος που όσοι τον έζησαν από κοντά είχαν να πουν μόνο καλά λόγια. Με έντονο κοινωνικό έργο και παρουσία, ήταν αγαπητός από όλους… Ακόμη κι όταν υπήρχαν εντάσεις, είχε τον τρόπο, μετά από λίγο, να ξεχνιούνται…

Προσωπικά είχα την τύχη και την τιμή να τον έχω διευθυντή για 28 ολόκληρα χρόνια!…

Πέρα από διευθυντής, ήταν φίλος, κοινωνικός, άψογος οικογενειάρχης, με χρυσή καρδιά και σίγουρα η απώλειά του είναι πολύ δυσάρεστη για όλους μας…

Καλό ταξίδι Μίμη, (ΥΓ: Σ’ ευχαριστώ)… Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου…

Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο, στη σύζυγό του Μαρία και στο μονάκριβο γιο του Αλέξανδρο.

*** Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον ΙΝ Αγίας Παρασκευής στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας (Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο COVID-19)

*** Η οικογένεια του εκλιπόντα επιθυμεί αντι στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας και στα Ιδρύματα της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Συλλυπητήρια μηνύματα

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ (Δήμαρχος Λαμιέων): Η απρόσμενη και αιφνιδιαστική απώλεια του Δημήτρη Ρίζου μας έχει γεμίσει με θλίψη.

Ηταν ένας άνθρωπος δημιουργικός, αποτελεσματικός και βαθύτατα δημοκρατικός.

Από τους εμπνευσμένους στυλοβάτες της τοπικής δημοσιότητας, ήταν αυτός που πήρε στην πλάτη του την τοπική ιστορία και με το «Λαμιακό Τύπο» που παρέλαβε από τα χέρια του Μιλτιάδη Αλεξανδρή, πορεύτηκε για πάνω από 40 χρόνια, αποτυπώνοντας την σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Η απώλεια του Δημήτρη Ρίζου κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια, αλλά συγχρόνως μας κάνει φτωχότερους ως κοινωνία και ως πόλη.

Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του «Λαμιακού Τύπου».

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (πρ. Δήμαρχος, αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Λαμιέων): Η απώλεια του Δημήτρη Ρίζου μας κάνει όλους φτωχότερους.

Ένας αγωνιστής της ζωής και οραματιστής για την ύπαρξη ενός σύγχρονου Περιφερειακού Τύπου, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ένας ξεχωριστός φίλος με ανεκτίμητο ήθος και υποδειγματικό, «ντόμπρο» χαρακτήρα, υπηρέτησε την ενημέρωση και την αλήθεια μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του, «Λαμιακός Τύπος», πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα της κοινωνίας και του τόπου μας.

Άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, αγωνίζονταν για την πρόοδο, υπερασπίζοντας πάντα τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των ανθρώπων του μόχθου και της προσπάθειας. Ιδεολόγος, με ανήσυχο πνεύμα και ανυποχώρητη πίστη σε αξίες και αρχές.

Θα λείψει από όλους μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, την ευθύτητα και την αγωνιστικότητα με την οποία υπερασπίζονταν τα όσα πίστευε.

Κουράγιο και δύναμη, για να αντέξουν τη μεγάλη απώλεια, στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρία, στον μονάκριβο γιό του Αλέξανδρο και στον αδερφό του Σπύρο.

Καλό ταξίδι Τζίμη.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΜΑΔΙΑΣ: Δημητράκη μου,

Η απρόσμενη αναχώρησή σου από τη ζωή, μας συγκλονίζει.

Υπήρξες, εκλεκτός συγγενής, αθόρυβος γείτονας και αξιόπιστος φίλος.

Από μικρό, στις αλάνες της Άμπλιανης, σε διέκρινε η μετριοπάθεια και η προθυμία για συνεργασίες.

Συνέχισες ως αγωνιστής της ζωής, δημιουργικός και δημοκρατικός, μα πάνω από όλα καλών προθέσεων άνθρωπος.

Διέγραψες και έκλεισες την τροχιά σου, ως Καλός Άνθρωπος και Καλός Πατριώτης.

Άφησες έντονο ίχνος στη διαδρομή σου.

Αφήνεις πίσω σου έργο.

Προσέφερες πολλά.

Συλλυπούμαι βαθύτατα τη γυναίκα και το γιό σου, τον αγαπημένο σου αδελφό Σπύρο, τους συγγενείς και τους φίλους σου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει

ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ (Διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς): Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε, την αδόκητη απώλεια του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΟΥ, αγαπητού φίλου, Δημοσιογράφου-εκδότη του ΛΑΜΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ο Δημήτρης Ρίζος κατά την πολύχρονη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, άφησε το στίγμα του για το ήθος, την ευσυνειδησία και την μαχητικότητά του.

Υπηρέτησε την Δημοσιογραφία, με ευπρέπεια, υψηλό αίσθημα επαγγελματικής ευθύνης και σεβασμό , στη δεοντολογία.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

ΜΑΝΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ (Γραμματέας της Ν.Ε Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής): «Ένας αγωνιστής και πρωτεργάτης του Περιφερειακού Τύπου, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Υπηρέτησε την ενημέρωση και την αλήθεια, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του, του «Λαμιακού Τύπου» πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου μας. Άνθρωπος δημοκρατικός, ιδεολόγος, με ανήσυχο πνεύμα και όρεξη για δημιουργία. Θα τον θυμόμαστε για την ευθύτητα και την αγωνιστικότητα που υπερασπιζόταν τα πιστεύω του. Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του.»

ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ (ΔΕΕΠ Φθώτιδας ΝΔ): Ο Δημήτρης Ρίζος υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της τοπικής κοινωνίας και του νομού Φθιώτιδας διακρίνονταν για το ήθος του ,τη μετριοπάθεια την ευγένεια και την μαχητικότητα του. Υπήρξε εκ των συνιδρυτών της εφημερίδας ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Ο Δημήτρης Ρίζος άφησε το στίγμα του στην Δημοσιογραφία και κάνει φτωχότερη την Φθιώτιδα η απώλεια του .

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του στην οικογένεια του .

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας): Μετά τη δημοσιοποίηση της απώλειας του Δημήτρη Ρίζου, διευθυντή της ημερήσιας εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» και ιδρυτικού μέλους του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δημήτρης Ρίζος κατάφερε σε πολύ σύντομο χρόνο να κερδίσει το αναγνωστικό κοινό και όχι μόνο. Κατάφερε κυρίως να κερδίσει το σεβασμό όλων, αλλά και να διατηρήσει αυτή τη σχέση εκτίμησης για πάνω από 40 χρόνια!

»Κατάφερε να αφήσει το στίγμα του, γιατί υπηρέτησε το χώρο της ενημέρωσης, τηρώντας το πλαίσιο αρχών και θέσεων, το οποίο συνδιαμορφώνουν η ελευθερία του λόγου και συνάμα ο σεβασμός στον αντίλογο, η περιφερειακή συνείδηση και ταυτόχρονα η μέριμνα και η δράση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της Φθιώτιδας.

»Είμαι βέβαιος, ότι στον ίδιο δρόμο και με τον ίδιο σταθερό βηματισμό θα συνεχίσει να πορεύεται η επιχειρηματική – δημοσιογραφική οικογένεια του «Λαμιακού Τύπου». Είμαι βέβαιος, ότι κάθε φύλλο της εφημερίδας θα είναι και ένα “κερί” στη μνήμη του Δημήτρη Ρίζου».

ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την αναπάντεχη απώλεια του Διευθυντή της εφημερίδας Λαμιακός Τύπος, Δημήτρη Ρίζου.

Ο Δημήτρης μαζί με τον αδερφό του Σπύρο, ξεκίνησαν το 1977 από το μικρό τυπογραφείο της Ροζάκη Αγγελή και κατάφεραν, με κόπο και προσωπικές θυσίες, να εκδίδουν σήμερα μια ημερήσια εφημερίδα με δικό της τυπογραφείο και μια σύγχρονη εκτυπωτική μονάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην έντυπη δημοσιογραφία αλλά και σημαντική παρακαταθήκη στον ελληνικό τύπο.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους εργαζόμενους στο  “Λαμιακό Τύπο”.

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”: Ο Δημήτρης Αλεξ. Ρίζος, υπήρξε εκ των πρωτεργατών της επανασύστασης του Εκπολιτιστικού, Εξωραϊστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Άμπλιανης «Η Αγία Παρασκευή». Είχε πάντα την Άμπλιανη μέσα στην ψυχή του γιατί εδώ έζησε τα παιδικά του χρόνια, έφτιαξε την οικογένειά του και επέλεξε να ζήσει.

Ο δικός μας Τζιμάκος, με το χαμόγελο και τις παρεμβάσεις του, καλλιέργησε ένα κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, βοήθησε στην εδραίωση του Συλλόγου και ήταν πάντα δίπλα στις μικρές και μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε ο Σύλλογος, στα «ασήμαντα» ή και «σπουδαία» επιτεύγματα που έχει να επιδείξει στα χρόνια της επαναλειτουργίας του.

Τζίμη μας, η παρέα μας στην Άμπλιανη γίνεται λίγο φτωχότερη, γίνεται πιο πικραμένη γιατί θα ζούμε με την απουσία σου.

Σου υποσχόμαστε να κρατήσουμε, όσο αντέξουμε, το Σύλλογο όπως ήταν και η επιθυμία σου.

Ο Σύλλογός μας αποφασίζει εις μνήμην του εκλεκτού μέλους της Δημητρίου Αλεξ. Ρίζου να καταθέσει ποσό στο Ορφανοτροφείο Θηλέων σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος.

Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Μαρία και μέλος του Δ.Σ. και στον αγαπημένο του υιό Αλέξανδρο, όπως και στον αγαπημένο του αδελφό Σπύρο Ρίζο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΤΗΜΟΝΩΝ-ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ & ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ο “ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ”: Ο αναπάντεχος χαμός του Δημήτρη Ρίζου γεμίζει με θλίψη την τοπική κοινωνία της Άμπλιανης αλλά και την οικογένεια του Αγίου Τρύφωνα.

Ο Τζίμης μας υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας που κάνει το Δ.Σ. του Αγίου Τρύφωνα, μαζί με τις βοήθειες και τη συμπαράσταση όλων των φίλων, για την οικοδόμηση και ανέγερση του ναού του Αγίου Τρύφωνα αλλά και πρωτοστάτης στη διακονία για τη λειτουργία του Ιερού Ναού.

Με μακρόχρονη θητεία στα θεσμικά όργανα της διοίκησης συνέβαλε ουσιαστικά και αποφασιστικά με γνήσια και αυθεντική Αμπλιανίτικη λεβεντιά, με ήθος, με καλοσύνη και με πολλές πρωτοβουλίες να αποκτήσει ο Άγιος Τρύφωνας τη δική του στέγη αλλά και η ετήσια πανήγυρη μία ξεχωριστή οντότητα.

Λειτούργησε πάντα προς την κατεύθυνση της σύνθεσης, της ομόνοιας, της σύμπνοιας, της δημιουργίας.

Το ΔΣ του Αγίου Τρύφωνα εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αποφασίζει   την κατάθεση ποσού στο Ορφανοτροφείο Θηλέων στη μνήμη του αγαπημένου μέλους του Αγίου Τρύφωνα.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Σχετικές αναρτήσεις

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας

efthia

Πένθος στην Περιφέρεια για τον θάνατο υπαλλήλου

efthia

Πρόγραμμα αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Λαμίας για τον Μάη

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο