Βιώσιμη λύση προς όφελος των εργαζόμενων, της κοινωνίας και της οικονομίας

share on:

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας για τη ΛΑΡΚΟ

Η σημερινή απογοητευτική εικόνα της ΛΑΡΚΟ είναι η συνέπεια της στρεβλής λειτουργίας της εταιρίας που οφείλεται σε κακές επιλογές και την ατολμία πολλών Κυβερνήσεων για εξεύρεση ορθολογικής μακροχρόνιας λύσης.

Η δραματική κατάσταση πρέπει άμεσα να αναστραφεί.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λύνει το χρόνιο πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ. Πρόσφατα έφερε και υποστήριξε Σχέδιο Νόμου στη Βουλή σχετικό με τη συνέχιση της λειτουργίας και την ανάπτυξη της. Περιλαμβάνει τη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρίας η οποία απαιτείται ώστε να περάσει σύντομα στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι οι επενδύσεις από ιδιώτες.

Σκοπός είναι η μετατροπή της ΛΑΡΚΟ σε βιώσιμη εταιρία ώστε να γίνουν επενδύσεις για:

(α) τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών,

(β) τη  διατήρηση των  θέσεων εργασίας,

(γ) τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας παραγωγής και εξόρυξης ο οποίος θα φέρει σημαντική βελτίωση στα ζητήματα της ασφάλειας των εργαζομένων και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στόχος είναι η αποτροπή του σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας. Εγκαθίσταται άμεσα Ειδικός Διαχειριστής ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση νέου επενδυτή.

Η εταιρεία επιχορηγείται, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, με 35 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά στο κόστος της ειδικής διαχείρισης καθώς και τις λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας, προκειμένου να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.

Πρώτα θα περιγραφούν συγκεκριμένα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και θα γίνει σαφής διαχωρισμός από αυτά του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια, θα σχεδιασθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη διάθεση του ενεργητικού της εταιρείας.

Ορίζεται ταχεία διαδικασία διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για το σύνολο ή και για μέρος του ενεργητικού της εταιρείας. Προβλέπεται ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός 12 μηνών από την εγκατάσταση του Διαχειριστή, με δυνατότητα μόνο μίας εξάμηνης παράτασης.

Δυστυχώς, δεν υφίσταται άλλη ρεαλιστική εναλλακτική λύση. Η Κυβέρνηση τολμά να σταθεί απέναντι στο πρόβλημα, το αντιμετωπίζει και προχωρά στην επίλυσή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των εργαζόμενων, της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.

1 σχόλιο

  1. Θα έπρεπε να ντρέπεστε εσείς της ΝΟΔΕ «Φθιώτιδας» για αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση που δημοσιεύεται και για την αβάντα που κάνετε στο βρώμικο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση στις πλάτες των εργαζομένων της μεγαλύτερης επιχείρησης των Βαλκανίων ! Ακούς εκεί ΝΟΔΕ «Φθιώτιδας» ! Αλήθεια με την συμμετοχή σας σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι είστε όντως απο την Φθιώτιδα ! Έχετε αναλογιστεί τι θα γίνει στην Φθιώτιδα αν πετύχει το » σωτήριο » (γελώ) σχέδιο της κυβέρνησης !Για ενημέρωση σε όλους αυτούς που έχουν μάθει να μην έχουν κριτική σκέψη και να λένε ότι πετάει ο γάιδαρος όπως τους το σερβίρουν τα εκάστοτε κυβερνητικά κόμματα αυτά που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι πρώτα από όλα κατά της χώρας για την θέση ισχύος που κατέχει στην παραγωγή νικελίου παγκοσμίως , δεύτερων κατά της οικονομίας της χώρας για κρατικό προϋπολογισμό και τρίτων κατά των εργαζομένων σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια , Καστοριά και Σερβίων και συνολικά για τα πάνω από 15000 αφμ που εμπλέκονται με την εταιρεία ! Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά ότι η πιο σωστή , δίκαιη και πιο καλή λύση για την σωτηρία της εταιρείας είναι η πρόταση που κατεθέσαν οι εργαζόμενοι στην βουλή. Αλλά αυτή την πρόταση δεν την γνωρίζετε γιατί το κόμμα σας δεν ήταν εκεί για να την παραλάβει! Αίσχος !Είστε ντροπή ! Είστε προδότες της χώρας ! Είστε ότι χειρότερο θα μπορούσατε να γίνετε ποτέ στην μίζερη ζωή σας δίχως όνειρα , δίχως όραμα και εν κατακλείδι δίχως ελπίδα για μια Ελλάδα με προοπτικές ανάπτυξης ! Καλύπτοντας όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς σας για την τοξική συμφωνία του 2006 και με την υπέρμετρη αύξηση της τιμής του ρεύματος από τον «μέτοχο» της εταιρείας και ανώτερη τιμή τα 75€ , με συνολικές ζημιές πάνω από 600.000.000 € ! Τα έχετε ξεπουλήσει όλα σε αυτή την χώρα ! Έχετε διώξει όλους τους νέους και τις νέες που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες ! Δεν θα μας διώξετε όλους να φύγετε εσείς! Αρκετό κακό κάνατε!

Αφήστε μια απάντηση