«Βράζει» το Μοσχοχώρι για την πρόταση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης (video)

share on:

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί της Δευτέρας το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου με Λυκειακές Τάξεις, λόγω της εισήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή (πιθανά στη Λαμία) το τμήμα Θετικών Σπουδών που εδρεύει στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σήμερα το πρωί οι μαθητές του σχολείου προχώρησαν σε κατάληψη μετά την ομόφωνη απόφαση του 15μελούς, ζητώντας να αποσυρθεί η «απαράδεκτη» πρόταση της ΠΔΕ. Μάλιστα όπως δηλώνουν είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να τους δοθεί εγγράφως η ανάκληση της πρότασης.

 

Στο πλευρό των μαθητών είναι και οι γονείς που συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το Γυμνάσιο καθώς και ο Σύλλογος Γονέων που όπως χαρακτηριστικά τόνισε εκπρόσωπός του «αρχικά μένουμε στο δελτίο Τύπου που κοινοποιούμε σήμερα μετά την ομόφωνη χθεσινοβραδινή απόφαση. Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασιστεί  σε τι είδους κινητοποίηση θα προβούμε αν διαπιστώσουμε αδιαλλαξία…».

Να δούμε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, την οποία συνυπογράφει και ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γοργοποτάμου και φυσικά το 15μελές:

Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν σήμερα το πρωί και οι γονείς των δύο μαθητριών που βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές και θίγονται άμεσα από μία πιθανή μεταφορά του τμήματος εν μέσω της σχολικής χρονιάς.

Δείτε τι είπαν στην κάμερα της efthia.gr καθώς και ο πρόεδρος του 15μελούς:

Αφήστε μια απάντηση