Βραβεύτηκαν χθες στη Λαμία οι νικητές του Διεθνούς λογοτεχνικού διαγωνισμού Ζωοφιλίας

share on:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες  στη Λαμία η τελετή απονομής των βραβείων του 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας που συνδιοργάνωσαν ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο περιβάλλον που προσφέρει η αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς καθώς κοσμείται από έργα καταξιωμένων ζωγράφων στο πλαίσιο της Εικαστικής Έκθεσης ”+υπάρχω” μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Σίμος, με την νοσταλγική μουσική που πρόσφερε ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Νέλλας πού μελοποίησε πολλά από τα ποιήματα αλλά και με την άλλοτε λυρική και άλλοτε παιχνιδιάρικη διάθεση στην απαγγελία του Απόστολου Ρούσκα και της Βασιλικής Μπούρα, όσοι παραβρέθηκαν έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν τα παιδιά, οι μαθητές του Κώστα Νέλλα με τα τραγούδια τους ενώ στην αίθουσα- ως βραβευθείς-βρέθηκε και ο πρώην Υπουργός και διακεκριμένος καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, ο οποίος από την θέση που κατείχε βοήθησε πολύ το Φιλοζωικό Κίνημα στη χώρα.

Η Κριτική Επιτροπή απαρτιζόταν από τη Νίκη Βλάχου,λογοτέχνη-εικαστικό που υπήρξε όχι μόνο εμπνευστής του διαγωνισμού αλλά και βασική συντονίστρια της όλης διοργάνωσης,τον ποιητή-εκδότη Γιώργο Δάγλα, το μέλος Δ.Σ. του Κύκλου Ποιητών Χάρη Μελιτά,το συγγραφέα Γιώργο Νικολόπουλο και το μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Νίκο Τακόλα.

***  H Έκθεση θα λειτουργεί έως 30 Οκτώβρη με ώρες επίσκεψης καθημερινά 18.00-21.00, εκτός Κυριακής, ενώ στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν και άλλες ζωοφιλικές-εικαστικές εκδηλώσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση