Β’ Εθνική με 17 ομάδες και «παράθυρο» για 18

share on:

Στη Β’  Εθνική 2017-2018 δήλωσαν συμμετοχή 17 ομάδες. Υπάρχει, όμως, και “παράθυρο” για 18η, καθώς η διοργανώτρια έστειλε αίτημα στην ΕΠΟ για το αν προτίθεται να εφαρμόσει το άρθρο 4, περί αναλογικότητας.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Β’  Εθνικής που έγινε σήμερα, έγινε γνωστό ότι 17 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή.

Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Άρης, Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Κισσαμικός, ΟΦΗ, Παναιγιάλειος, Πανσερραϊκός, Σπάρτη, Τρίκαλα, Χανιά, Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς, Παναχαϊκή, Απόλλων Λάρισας και Εργοτέλης.

Δεν δήλωσε συμμετοχή ο Αγροτικός Αστέρας, ο οποίος παρότι έμεινε εύκολα στην κατηγορία, αποσύρθηκε εκούσια, μετά τη διαμάχη του μέχρι πρότινος πια ιδιοκτήτη Ηλία Θεοδωρίδη με τον Ερασιτέχνη. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα δούμε πρωτάθλημα 17 ομάδων τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η Β’  Εθνική έστειλε αίτημα στην ΕΠΟ για το αν προτίθεται να εφαρμόσει το άρθρο 4, περί αναλογικότητας. Η Ομοσπονδία, δηλαδή, καλείται να αποφανθεί αν κάποια από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν (Ελευσίνα) μπορεί να γίνει η 18η ομάδα, αν γίνει πρωτάθλημα 17 ομάδων ή αν θα ισχύσει το ακραίο σενάριο να ανέβει ομάδα από τη Γ’ Εθνική.

Όλα αυτά την ώρα που εξακολουθεί και υπάρχει εκκρεμοδικία με τα Χανιά. Από την ομάδα της Κρήτης αφαιρέθηκαν 33 βαθμοί επειδή έπαιζε χωρίς πιστοποιητικό, με αποτέλεσμα να του μείνουν 2 βαθμοί και να υποβιβαστεί και πρωτόδικα, αλλά και μέσω της Επιτροπής Εφέσεων. Έχει όμως καταφύγει στο Διαιτητικό για να δικαιωθεί και η εκδίκαση είναι την ερχόμενη Τρίτη (8/8).

Αν πάρει πίσω τους βαθμούς η ομάδα της Κρήτης, τότε την επιλαχούσα θέση της παραμονής παίρνει η Καλλιθέα. Όσο για το πότε εκτιμάται ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα; Ενδέχεται αυτό να γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου. Ίσως όμως και μια εβδομάδα νωρίτερα, αν κλείσουν γρήγορα τα χορηγικά θέματα που «τρέχει» η Λίγκα.

***  Ο ΠΣΑΠ θα ζητήσει από την ΕΠΟ να επιτραπεί στις μη αδειοδοτούμενες ομάδες να αποκτήσουν έως πέντε ποδοσφαιριστών μέχρι 25 ετών, ώστε να μην μείνουν οι επαγγελματίες χωρίς ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει απεριόριστος αριθμός για Έλληνες κάτω των 23 ετών, τρεις ξένοι κάτω των 23 και ελεύθερα κοινοτικοί, από τους οποίους σε κάθε ματς θα μπορούν οι ομάδες να χρησιμοποιούν μέχρι δύο.

***  Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι προπονητές της Β’  Εθνικής θα πρέπει να έχουν δίπλωμα UEFA Pro, ή UEFA A. Για αυτό και αρκετές ομάδες ακόμη δεν έχουν προσλάβει τεχνικό για τη νέα σεζόν.

 

Αφήστε μια απάντηση