Γιάννης Αποστόλου: Στόχος μας είναι να ενώσουμε τους Δημότες

share on:

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΣΚ στη Στυλίδα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου, παρουσίασε χθες βράδυ, το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων του Συνδυασμού του «Μαζί μπορούμε».

Ο κ. Αποστόλου μιλώντας σ’ ενα θερμό ακροατήριο που τον καταχειροκρότησε, τόνισε με έμφαση ότι «το ψηφοδέλτιό μας είναι υπερκομματικό γιατί κανένα πρόβλημα στο Δήμο δεν έχει ούτε μπλε, ούτε κόκκινο, ούτε πράσινο χρώμα. Είναι ένα ψηφοδέλτιο που ξεπερνά τα κομματικά γραφεία, που αφήνει πίσω του τις μικρές αντιπαλότητες, που εγκαταλείπει την πολυδιάσπαση και τις έριδες που βασανίζουν την τοπική κοινωνία.   

Είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο τολμά να πει κάθετα όχι  στην πόλωση, όχι  στις προσωπικές αντιπαραθέσεις,  όχι  στις τακτικές μίσους,  όχι  στον εγκλωβισμό των συμπολιτών, των δημοτών σε ψευτοδιλήμματα.

Για αυτό καλούμε όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και αξιοπρέπεια. Να δείξουν σεβασμό στους συμπολίτες. Να σεβαστούν ότι δημότες θα διαλέξουν τον καλύτερο».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Αποστόλου υποστήριξε:

«Ο συνδυασμός μας, «Μαζί μπορούμε», εκφράζει μια πολυδύναμη και πλειοψηφική συνεργασία των ανθρώπων και των δυνάμεων εκείνων που πονάνε για την Στυλίδα, που πονάνε για την Πελασγία, που πονάνε για τις Ράχες,  που πονάνε και αγωνιούν για το Αυλάκι, για την Αγία Μαρίνα, για το Λογγίτσι, για την Νεράιδα, για το Άνυδρο, για τον Καραβόμυλο, για τον Αχινό, για την Παλαιοκερασιά, για την Σπαρτιά, για το Αχλάδι, για τους Μύλους, για το Βαθύκοιλο και για τη Γλύφα.  

 «Μαζί μπορούμε» … γιατί μαζί βάζουμε στόχους και αυτός ο στόχος είναι να ενώσουμε τους δημότες, να πείσουμε όλους τους δημότες ότι ήρθε η ώρα να δούμε μπροστά, μαζί να δώσουμε τα χέρια. Όλοι μαζί να σταματήσουμε τις μικρότητες και τις αντιπαλότητες».  

 

Η γλώσσα της αλήθειας

 

«Είναι χρέος των ηγετών και κυρίως των αυτοδιοικητικών να μιλάνε την μία και μοναδική γλώσσα, την γλώσσα της καρδιάς, την γλώσσα της αλήθειας. Η αλήθεια είναι ότι η Στυλίδα, οι Ράχες,  η Πελασγία και όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Διευρυμένου Δήμου Στυλίδας, δεν ανήκουν σε κομματικά γραφεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει αξία αν ο δήμαρχος θα είναι δεξιός ή αριστερός ή κεντρώος.   

Η αλήθεια είναι ότι έχει αξία αν ο δήμαρχος είναι Στυλιδιώτης, αν δηλαδή ο δήμαρχος είναι εδώ και όχι επισκέπτης, αν ζει και δουλεύει εδώ και δεν είναι  περαστικός κοιτάζοντας τη Στυλίδα αφ’ υψηλού. Αν ο δήμαρχος επέλεξε τη Στυλίδα, τον τόπο μας, να φτιάξει την οικογένειά του, να στεριώσει τα παιδιά και τα όνειρά του.  

Η αλήθεια, που μερικούς… τους πονάει, είναι ότι ο Δήμος δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το βόλεμα κάποιων, κάποιων που έχουν μάθει να ζουν από τα κοινά, κάποιων που έχουν μάθει να κάνουν ταμείο από αυτά. 

Ο Δήμος δεν μπορεί να ανήκει στους επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης.   

Σε αυτούς που έχουν μάθει να υπηρετούν μόνο από έμμισθη θέση. Μεταξύ άλλων άξιων συμπολιτών μας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ και αυτοί διεκδικούν την ψήφο σας.  Είναι αυτοί που δουλεύουν στα σκοτάδια,  είναι αυτοί που δε σέβονται οικογένειες και συνειδήσεις,  είναι αυτοί που θεωρούν ότι αντίπαλος είναι ο Αποστόλου και όχι τα προβλήματα του τόπου.  

Είναι οι ίδιοι που λένε για μένα ότι ο πατέρας μου είναι από τον Μώλο.  Είναι οι ίδιοι που λένε πως έχω εταιρεία και θέλω δήθεν να πάρω έργα. Είναι οι ίδιοι που διαδίδουν ότι πίσω από μας βρίσκεται κάποιο κόμμα.  Είναι οι ίδιοι που δίνουν ανταλλάγματα για να στήσουν τα ψηφοδέλτιά τους.  

Μπορείτε να τους εντοπίσετε σε κάποιον άλλο συνδυασμό… Στο δικό μας ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ  τέτοια στοιχεία… Εμείς απλά, ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι στον κατήφορο που επέλεξαν να διαβούν δεν τους ακολουθούμε. Θα τον περπατήσουν μόνοι τους. Εμείς δεν έχουμε σχέση με αυτούς.  

Τελεία και παύλα».  

Η φωνή της τοπικής κοινωνίας

«Ο συνδυασμός φτιάχνεται από την φωνή της τοπικής κοινωνίας και ναι είμαστε υπερήφανοι γιατί έχει μέσα ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Έχει μέσα και ανθρώπους ανένταχτους. Πάνω από όλα όμως, έχει μέσα ενεργούς πολίτες. Πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους.  

Όλοι μας… έχουμε μια πολιτική αφετηρία και μια κομματική τοποθέτηση. Όμως η στάση μας απέναντι στα κοινά της πόλης προσδιορίζεται από την αγάπη μας για  αυτήν, από την διάθεση για προσφορά, από την υπερηφάνεια που νιώθουμε για αυτή. 

Όσο για μένα θα πω καθαρά.  Η δική μου ηθική είναι η ηθική της ευθύνης,  είναι η ηθική των πεποιθήσεων, είναι η ηθική που μου έμαθε ο πατέρας μου.

Να μη φοβάμαι.  Να περπατάω με το κεφάλι ψηλά.  Να μην ντρέπομαι που ξεκίνησα φτωχός για να φτάσω να μπορώ σήμερα να προσφέρω και να ζητάω αυτή την εμπιστοσύνη από τους δημότες της Στυλίδας. Να μην ντρέπομαι που δουλεύω και προσφέρω, που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, άνθρωπος της δουλειάς, άνθρωπος ζυμωμένος με την αγορά και τα προβλήματά της.

Ξέρω από μεροκάματο, ξέρω από αγώνες και αγωνίες, ξέρω τι σημαίνει ιδρώτας.  

Κάποιοι… ενοχλούνται από αυτό και δημιουργούν ψιθύρους. Τους αφήνουμε εκεί στη μιζέρια τους.  

Κάποιοι… τους καταλαβαίνω…, κάποιοι θα μας ήθελαν φοβισμένους. Όσο λοιπόν και αν προσπαθούν, δεν φοβόμαστε κανέναν. Με όλους εσάς μαζί μου δεν φοβάμαι κανέναν.   

Εμείς θα δώσουμε λόγο μόνο στον κόσμο, στους δημότες, στον λαό της Στυλίδας, στον λαό της Πελασγίας, στον λαό των Ραχών. Στον λαό των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων. Εμείς δεν θα πάμε να λογοδοτήσουμε σε πολιτικά γραφεία, ούτε δήθεν σε κομματάρχες παλαιών εποχών».  

Αγώνας έντιμος και αξιοπρεπής

«Εμείς, δεν στήνουμε ψηφοδέλτιο για να εξασφαλίσουμε μεταθέσεις.  Δεν στήνουμε ψηφοδέλτιο για να εξασφαλίσουμε επαγγελματίες αντιδημάρχους.  Δεν φτιάχνουμε ψηφοδέλτιο για να βολέψουμε κανέναν.  

Ούτε ένας από όσους συμμετέχουν στο συνδυασμό «Μαζί μπορούμε» δεν έχει προσωπικό συμφέρον.    

Αυτό που ενώνει τους υποψηφίους μας είναι η αγάπη για τη Στυλίδα, για τον τόπο μας. Είναι αυτό που δεν μπορεί κανείς να τους στερήσει:  να νοιάζονται για τον τόπο τους, να νοιάζονται για τη γειτονιά τους, να νοιάζονται για τα παιδιά τους, να νοιάζονται για το λιμάνι μας,  να νοιάζονται για τα σχολεία μας, για τα μοναστήρια μας, για το πράσινό μας, για τη γη μας. Σας καλούμε σ’ εναν αγώνα έντιμο, αξιοπρεπή, σοβαρό, όπως άλλωστε ταιριάζει σε πολίτες ώριμους και υπεύθυνους.  

Από αυτήν την συνεργασία, από αυτήν την συσπείρωση, από αυτήν την πανστρατιά, δεν μας περισσεύει κανένας».   

Τιμούμε τους προκατόχους

«Εμείς τιμούμε την πορεία των προκατόχων μας. Κάθε τοπικός άρχοντας έβαλε ένα μεγάλο λιθαράκι στην ιστορία. Τους αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα.   

Δουλειά των αυτοδιοικητικών είναι να δίνουν μάχες και να κερδίζουν, να παλεύουν συνέχεια για το καλό του τόπου που αγαπάμε και είναι σίγουρο, ότι με τη δική σας δημιουργική παρουσία καλούμαστε να ανταγωνιστούμε όσα καλά έγιναν από τους προηγούμενους και να κάνουμε κι εμείς το δικό μας βήμα,  το σταθερό βήμα στο μέλλον.  

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν δήμο, ο οποίος θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στη Φθιώτιδα. Στόχος μας είναι ένας δήμος, ο οποίος θα διαθέτει τον απαιτούμενο στρατηγικό σχεδιασμό και εκείνο το ισχυρό μοντέλο διοίκησης, το οποίο, με τις κατάλληλες δομές θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του αύριο, στις απαιτήσεις που καλπάζουν.   

Δομικός σχεδιασμός για μας είναι αυτή η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών,  «Μαζί μπορούμε», να αφήσει τη δική της σφραγίδα  στο μέλλον του τόπου,  στο μέλλον της πόλης,  στο μέλλον των παιδιών μας.   

Μαζί  με τους συνεργάτες μου έχουμε σχεδιάσει έναν δήμο, ο οποίος θα είναι σύγχρονος οργανισμός με κεντρικές επιτελικές υπηρεσίες, αλλά και με αποκεντρωμένες τις υπηρεσίες της καθημερινότητας .  

Η  πρόκληση είναι μεγάλη».  

Έχουμε γνώση κι εμπειρία

«Είναι βέβαιο πως σε ένα δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι ξέρουν τη δουλειά, εμείς που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας, το ταλέντο μας για να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να δώσουμε στο Δήμο αυτό που του αξίζει.  

Ο συνδυασμός μας είναι μια γνήσια, αυθεντική αυτοδιοικητική κίνηση. Η έκφρασή του είναι η εντιμότητα, η διαφάνεια, η εργατικότητα, η νοικοκυροσύνη, η προσφορά, η γνώση». 

Ποιοι είναι οι 55 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του «Μαζί μπορούμε»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα από την ομάδα των συνεργατών του που είναι:

 Αλεξίου Άγγελος, Ιδιωτικός υπάλληλος

 Αλεξόπουλος Δημήτρης, Αγρότης

 Αναγνώστου Κωνσταντίνα, Ελεύθερος Επαγγελματίας

 Αναλυτή – Αντωνιάδη Ελπίδα, Συνταξιούχος Τραπεζικός

 Βελεσιώτης Παντελής, Συνταξιούχος Αστυνομικός

 Βούλγαρης Σπύρος, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 Γιάννακας Δημήτρης, Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος – Πρόεδρος Κοινότητας Βαθυκοίλου

 Γιαννέλος Κώστας, Αγρότης

 Δρόσος Δημήτρης, Δημόσιος Υπάλληλος

 Ζώτου Αφροδίτη, Ελεύθερος Επαγγελματίας

 Καλωτας Βασίλης, Οικονομολόγος – Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σπαρτιάς

 Καπούλας Αποστόλης, Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος

 Καραγκούνης Δημήτρης, Έμπορος Ελαιών – Επόπτης Δημόσιας Υγείας

 Καρανάσιος Αποστόλης, Αγρότης – Νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Στυλίδας

 Καρατζάς Κώστας, Αγρότης

 Κατσαρού – Τζανετάκου Παρασκευή, Αγρότισσα – Νοσηλεύτρια

 Κατσικονούρης Χρήστος, Δημόσιος Υπάλληλος

 Κολοβός Βασίλης, Συνταξιούχος Υπάλληλος Τράπεζας της Ελλάδος

 Κούρτη Καλλιόπη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

 Κουσβαντέλλος Χρήστος, Συνταξιούχος

 Κυριαζή Αναστασία, Ιδιωτική Υπάλληλος

 Κυριάκου – Παπαλέξη Βάσω, Αγρότισσα

 Κωνσταντίνου Αθανάσιος, Πυροσβέστης

 Λαΐνας Νίκος, Ιδιωτικός Υπάλληλος – Αγρότης – Πρώην Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ραχών

 Λάτος Αθανάσιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

 Λυρίτσης Αθανάσιος, Συνταξιούχος – Γραμματέας Δ.Σ. Αγροτικού Ελαιουργικού Συν/μού  Στυλίδας

 Μάνος Χάρης, Ιδιωτικός Υπάλληλος

 Μανταφούνης Γιώργος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

 Μαρής Θανάσης, Αρχιτέκτονας

 Μήτσου Βούλα, Οικιακά

 Μιδούχας Σταύρος, Πολιτικός Μηχανικός

 Μίχα Μαρία, Αγρότισσα

 Μπανιά Έλλη, Οικονομολόγος

 Μπούρχας Ηλίας, Κτηματίας

 Μπούρχας Ιωάννης, Εκπαιδευτικός

 Μύτη Μαρία, Κοινωνιολόγος

 Ντρένιος Αριστείδης, Αλιεύς

 Παλταδάκης Νικηφόρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας – Οινοποιός

 Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

 Παπαλέξης Χρήστος, Αυτοκινητιστής

 Πολύζου Μαρία, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών

 Πολύμερος Ανδρέας, Οικονομολόγος – Αγρότης

 Σαλιβέστρος Βασίλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος

 Σιακαβέλα Ξανθή, Οικιακά – Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Στυλίδας

 Σπυροκώστα – Βόρρη Αικατερίνη, Συνταξιούχος ΕΛΤΑ

 Σταθόπουλος Παναγιώτης, Συνταξιούχος Ηλεκτρολόγος

 Σύρος Ευστάθιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

 Τριανταφυλλοπούλου Βάσω, Αρχιτέκτων Μηχανικός

 Τρίγκας Κώστας, Υπάλληλος Φαρμακείου

 Τσάκαλος Ιωάννης, Εν Αποστρατεία Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας

 Τσάμης Αθανάσιος, βιοτέχνης

 Τσιλαφάκη Μαρία, Αγρότισσα

 Τσούμας Αθανάσιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

 Φούντας Κώστας, Αγρότης – Πρώην Αντιδήμαρχος

 Χαρίσης Γιώργος, Αγρότης – Νυν Αντιδήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση