Γιάννης Σαρακιώτης: Στους Δήμους της Φθιώτιδας κτίρια των πρώην Ειρηνοδικείων

share on:

Ένα επιτακτικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών της Φθιώτιδας ικανοποιείται με την παραχώρηση κτιρίων καταργηθέντων Ειρηνοδικείων. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις παραχωρούνται αντιστοίχως στο Δήμο Μακρακώμης και στην Ελληνική Αστυνομία, όσον αφορά το πρώην Ειρηνοδικείο Αμφίκλειας-Ελάτειας κατόπιν της ψήφισης, σήμερα, της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση, πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, το οποίο δεν αξιοποιήθηκε για το σκοπό που κατασκευάστηκε (Ειρηνοδικείο) και παρέμενε εγκαταλελειμμένο επί σειρά ετών. Πλέον, στεγάζοντας το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα (πάγιο αίτημα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας), θα παρέχει άριστες υπηρεσίες στους πολίτες και θα προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αμφίκλεια.

Η θετική εξέλιξη επήλθε ύστερα από διαρκείς και επίμονες προσπάθειες. Μία εξ αυτών ήταν και η συνάντηση του Γιάννη Σαρακιώτη με τον Παναγιώτη Μελαχροινό, Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, είχε προωθηθεί η ιδέα εκμετάλλευσης των κενών δημοσίων κτιρίων της Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα των πρώην Ειρηνοδικείων.

Η εξαιρετική συνεργασία του βουλευτή με το ΥΠΟΙΚ συνεχίστηκε και μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Υφυπουργού από την Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία είχε καθοριστική συμβολή στη θετική έκβαση του ζητήματος.

Αναμφισβήτητα, η παραχώρησή τους αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς το στρατηγικό στόχο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση