Γιάν. Οικονόμου: Σύστημα άμεσης πληροφόρησης πολιτών

share on:

Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας αλλά και τη Φθιώτιδα, ο βουλευτής του Νομού Γιάννης Οικονόμου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα γινόμαστε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων με τραγικά αποτελέσματα όπως αυτά της φονικής θεομηνίας στη Χαλκιδική.

Στην περιοχή μας ,στη Δίβρη και στον Παρνασσό στην περιοχή της Αμφίκλειας , ξέσπασαν πυρκαγιές οι οποίες ήταν ιδιαιτέρα απειλητικές.

Όπως ενημερώθηκα από την επικοινωνία μου με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θυμιο Καραΐσκο , τον πρόεδρο της Δίβρης  Βαγγέλη Παπαδημητρίου και την αντιδήμαρχο και νέα Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας  Αθανασία Στιβακτή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με την προληπτική εκκένωση του χωριού στη Δίβρη, την άμεση εκκένωση των κατασκηνώσεων στην Αμφίκλεια και τη μεταφορά των παιδιών σε ασφαλές σημείο, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής  έθεσαν υπό έλεγχο τις φλόγες κάτω  από αντίξοες  καιρικές συνθήκες σε όλα τα μέτωπα .

Οι άμεσες και συντεταγμένες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού στη Φθιώτιδα (Περιφέρεια,  δήμοι, πυροσβεστική) απέτρεψαν τα χειρότερα και βοήθησαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όμως οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ. Τα τραγικά γεγονότα της Χαλκιδικής μας δείχνουν ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Πολιτικής προστασίας με την πρόληψη των συνεπειών των μεγάλων καταστροφών. Θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί σύστημα άμεσης πληροφόρησης ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται έγκαιρα και να μπορούν να προφυλαχθούν σε ακραίες και έκτακτες συνθήκες».

1 σχόλιο

 1. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
  ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ
  ΘΕΤΩ ΤΟ
  1ο ΕΡΩΤΗΜΑ
  ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ 600ΔΙΣ
  ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ
  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
  6907611942

Αφήστε μια απάντηση