Γιάν. Σαρακιώτης: Τι συμβαίνει με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών;

share on:

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού απηύθυνε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Την ερώτηση προσυπέγραψαν ακόμη 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εν λόγω Φορείς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι του Παρνασσού και της Οίτης, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην επιτέλεση του έργου τους.

Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, αβέβαιο εργασιακό καθεστώς και ανεκμετάλλευτες δυνατότητες συνθέτουν το πάζλ των δυσλειτουργιών και των χαμένων ευκαιριών όσον αφορά τις Προστατευόμενες Περιοχές.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαρακιώτης εντός του σκεπτικού της ερώτησης:

  • Η χρηστή λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών αποτελεί προϋπόθεση για την προστασία των οικοσυστημάτων
  • Η δημιουργία θεσμών συνιστά το διακύβευμα για την αποτελεσματική λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών
  • Μέριμνα της πολιτείας θα πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι στους Φορείς να αισθάνονται ασφαλείς προκειμένου να εκτελούν ανεμπόδιστα το έργο τους

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα σχετικά με το τι οφείλει να πράξει η κυβέρνηση συνολικά τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις και πάσης φύσεως οικοτουριστικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να δώσουν την αναγκαία πνοή ανάπτυξης και διασφάλισης βιωσιμότητας των Φορέων.

Αφήστε μια απάντηση