Για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Δομοκού

share on:

Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του νέου Δημάρχου Δομοκού, Μπάμπη Λιόλιου και του Προέδρου  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς, Θ. Δημόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δομοκό.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία (πρώην Θ.Χ.Π.) στο Δομοκό και τις ευρύτερες προοπτικές συνεργασίας των δύο φορέων.

Ο νέος Δήμαρχος, ενημερώθηκε ότι από τις 3 Αυγούστου 2017 και μετά, οι παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία επιπρόσθετων εσόδων για τον φορέα, περίπου κατά 240.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ., η δομή είναι στελεχωμένη από προσωπικό πολλαπλών ειδικοτήτων (π.χ. νοσηλευτικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, κ.α.), αλλά και το γεγονός ότι ήδη έχει υποβληθεί νέο αίτημα, σε περίπτωση υλοποίησης νέου κύκλου προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης.

Επίσης έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες σε νομοθετικό επίπεδο για τη σύσταση 11 θέσεων μόνιμου προσωπικού, πολλαπλών ειδικοτήτων και επιπλέον 2  θέσεων μόνιμου προσωπικού, που αφορούν και την εν λόγω δομή, ενώ στη βάση της μεγέθυνσης των δημοσιονομικών δεικτών του φορέα, έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τη μελλοντική στελέχωση του Κέντρου με νέο επικουρικό προσωπικό, 12 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων.

Τέλος, έγινε υπενθύμιση για την ένταξη έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Παραρτήματος ΑμεΑ Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ. στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και προένταξη έργου ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Αφήστε μια απάντηση