Γιορτάστηκε η επανάσταση του 1878 στον Παλαμά Δομοκού

share on:

Με τη δέουσα επισημότητα τελέστηκε σήμερα ο εορτασμός της  Επανάστασης του 1878 στον Παλαμά Δομοκού, παρουσία του Δημάρχου Δομοκού Δημήτρη Τζιαχρήστα, των Αντιπεριφερειαρχών Στερεάς Ελλάδας Κώστα Καραγιάννη και Δημήτρη Κυρίτση, της πρώην βουλευτή Φθιώτιδας Ελένης Μακρή-Θεοδώρου, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Τ.Κ Παλαμά Γιάννη Χριστοδούλου, εκπροσώπων τοπικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας και των μαθητών Δομοκού.

Ο Δήμος Δομοκού τίμησε τη μνήμη των πεσόντων της Επαναστατικής Εξέγερσης της 7ης Μαρτίου 1878, με δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των επαναστατών και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της τοπικής κοινότητας σεβόμενος την τοπική ιστορία και την ιδιαίτερης σημασίας ημέρα για την ιστορία της χώρας μας.

Την επίσημη δοξολογία τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δομοκού π. Κωνσταντίνος Καρβέλης, ο π. Κωνσταντίνος Λύτρας και ο π. Δημήτρης Χουλιάρας.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Σοφία Φαρασλή, Φιλόλογος του Λυκείου Δομοκού,  κάνοντας μια ανασκόπηση των  γεγονότων του παρελθόντος και των συνθηκών που οδήγησαν  στην Επαναστατική Εξέγερση της 7ης Μαρτίου.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Αφήστε μια απάντηση