Γιορτή μνήμης στον Παλαμά Δομοκού

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα ο εορτασμός της  Επανάστασης του 1878 στον Παλαμά Δομοκού, παρουσία του Δημάρχου Δομοκού Δημήτρη Τζιαχρήστα, του βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, του Αντιπεριφερειάρχη  Δημήτρη Κυρίτση, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Τ.Κ Παλαμά Γιάννη Χριστοδούλου, εκπροσώπων τοπικών αρχών και σωμάτων Ασφαλείας και των μαθητών Δομοκού.

 Ο Δήμος Δομοκού απέτισε Φόρο Τιμής στη μνήμη των πεσόντων κατά την Επαναστατική Εξέγερση της 7ης Μαρτίου 1878, ημέρα ιδιαίτερης σημασίας για το ιστορικό παρελθόν της χώρας μας, τελώντας δοξολογία στον ΙΝ Αγίου Αθανασίου στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών της Επανάστασης.

Την επίσημη δοξολογία τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Περιφέρειας Δομοκού & Ξυνιάδος  π. Κωνσταντίνος Καρβέλης, ο π. Αλέξανδρος Κωστάκης και ο π. Αθανάσιος Μπαλατσούρας.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Θανάσης Παπαχρήστος, Διευθυντής 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Φθιώτιδας, κάνοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα αναδρομή στο παρελθόν.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Αφήστε μια απάντηση