Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: «Πατριδοκαπηλία, το αγαπημένο κομματικό σπορ της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το θέμα της υποψηφιότητας Μπελέρη με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ..

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Η ένταξη του κ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. συνιστά κομματικό τακτικισμό, καθώς παρουσιάζει πολύ μεγάλες απώλειες προς τα δεξιά της. Παρά το γεγονός ότι έλαβαν χώρα αντιδράσεις από το εσωτερικό της Ν.Δ., όπως από το Υπουργείο Εξωτερικών και όχι μόνο, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην επιλογή Μπελέρη με μόνο στόχο να ανακόψει τις απώλειές του. Κανένας πολιτικός χώρος δεν μπορεί να οικειοποιείται την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και τα δικαιώματά της και να υποστηρίζει ότι τα υπερασπίζεται περισσότερο από τα υπόλοιπα κόμματα. Τέτοιου είδους πατριδοκαπηλία βιώσαμε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την πλευρά της Ν.Δ. στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα καταργείτο το 2019 μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.. Μέχρι τότε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι “ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Η.Π.Α. και στη Γερμανία για να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών” και σήμερα βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της Βόρειας Μακεδονίας. Συνεπώς, τους τακτικισμούς σχετικά με τα εθνικά θέματα τους έχουμε πληρώσει στο παρελθόν και είδαμε που κατέληξαν… Στο να καταχειροκροτείται η Συμφωνία των Πρεσπών πρόσφατα από την κα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στην “εξαιρετική διαπραγμάτευση του Νίκου Κοτζιά”».

Εν συνεχεία, υπενθύμισε τα παιχνίδια της Ν.Δ. και με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη τονίζοντας: «Θυμόμαστε όλοι τους τακτικισμούς της Ν.Δ. πέρυσι στη Ροδόπη μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων όταν ακούσαμε μέχρι και για “πράκτορες”. Έχει περάσει ένας χρόνος και θα ήθελα να μας πουν τα στελέχη της Ν.Δ. τι έχει γίνει όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία υπέστη τα πάνδεινα και η Ν.Δ. έχει αφήσει τις καταγγελίες στο σκοτάδι, ενώ δεν αναφέρει λέξη για τις επαφές του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον οποίο υποστηρίζει».

Ο κ. Σαρακιώτης καταδίκασε τις δηλώσεις του κ. Παπανώτα υπογραμμίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και εμένα προσωπικά σε καμία περίπτωση» και πρόσθεσε: «Η επιλογή των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία προέκυψε μέσα από μια δημοκρατική εσωκομματική διαδικασία. Δεχθήκαμε εξ αριστερών τα βέλη ότι έχουμε μετατραπεί σε “κόμμα με Αρχηγό-δικτάτορα ο οποίος αποφασίζει για τα πάντα”, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε το μόνο κόμμα, στο οποίο επελέγησαν 35 υποψήφιοι από τη βάση, δημοκρατική πρακτική που δεν έχει υλοποιηθεί από κανένα άλλο κόμμα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε: «Τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας αντικατοπτρίζονται στη δικαστική έρευνα, η οποία ξεκίνησε για τα 2,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που κατευθύνθηκαν από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. σε μόλις 10 επιχειρήσεις. Τα προβλήματα των εν λόγω επιχειρήσεων σίγουρα θα επιλυθούν με αυτά τα χρήματα, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα ωφεληθούν οι Έλληνες πολίτες».

Κλείνοντας, αναφορικά με τα ζητήματα σεβασμού του Κράτους Δικαίου, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε: «Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών και συνολικά στην Ευρώπη αναφέρονται στα θέματα Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, η Ν.Δ. αντιτείνει ότι “μας πολεμούν οι ξένοι και οι Ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία”. Όταν αναφερόμαστε στην Αλβανία, μας απασχολεί το Κράτος Δικαίου, για την πατρίδα μας δε μας απασχολεί».

Σχετικές αναρτήσεις

«Άναψαν τα αίματα» για την ακρίβεια σήμερα στη Βουλή

efthia

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας το Σαββάτο στη Λαμία

efthia

Περισσότερος μονόλογος απολογητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης … πεθαίνεις!

efthia
Φόρτωση....