ΔΑΚ Λαμίας «Αθ. Διάκος» ζητούν 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι Λαμιέων

share on:

Έγγραφο αίτημα υπέβαλαν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων Ζάχο Χαλβαντζή, 14 σύμβουλοι της μειοψηφίας, σχετικά με την ονοματοθεσία Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαμίας σε ΔΑΚ Λαμίας  «Αθανάσιος Διάκος».

Οι 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι (Κοτρωνιάς, Κουτσοβέλης,  Μητσόπουλος, Κούτρας, Μουστάκας,  Συλεούνης, Αργύρης, Σταυρογιάννης, Ζιάκας, Φώσκολος, Στασινός, Σαγιάς, Μώρης,  Κερπινιώτης ), ζητούν  το θέμα να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που θα γίνει την Τετάρτη 17 Απρίλη στην αίθουσα της οδού Αινιάνων.

Στην εισήγησή τους οι «14» αναφέρουν: «Η άρρηκτη σύνδεση του μαρτυρικού ήρωα  Αθανάσιου Διάκου με την περιοχή μας ,  η ιστορικότητα του αθλητικού χώρου του ΔΑΚ Λαμίας  και της ομάδας του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964  που το χρησιμοποιεί διαχρονικά  ως έδρα  και έχει ως έμβλημα την μορφή του ήρωα,  επιβάλλουν την απόδοση αυτής της ονομασίας στο ΔΑΚ  έτσι ώστε να αποκτήσει «ταυτότητα».

Σημειωτέον ότι η πρόταση αυτή έχει ήδη υποβληθεί σε προηγούμενο ΔΣ από τον δημοτικό σύμβουλο της Κοινωνικής Συμμαχίας  Δημ. Συλεούνη, με θετικό αντίκτυπο. Σε αυτό επίσης συνηγορεί μεγάλη μερίδα των φιλάθλων και των χρηστών του ΔΑΚ. Επειδή το θέμα είναι ώριμο  προς συζήτηση και λήψη απόφασης (με εισηγητή τον ως άνω δημ. σύμβουλο).

Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η  ονοματοθεσία του  Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαμίας  σε ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος».  

Να σημειώσουμε ότι σε παλιότερη συνεδρίαση του οργάνου την πρόταση είχε αναφέρει και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Καρανάσιος, ενώ ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης όταν το θέμα τέθηκε σε επίπεδο ανακοινώσεων από τον Τάκη Συλεούνη, δεν εξέφρασε αντιρρήσεις. Μάλιστα τότε το είχε… προχωρήσει ακόμη πιο πολύ, το θέμα, αναφέροντας ότι θα πρέπει να δοθεί στο στάδιο της Καμαρίτσας το όνομα της Ολυμπιονίκης μας Νίκης Μπακογιάννη.

Θυμίζουμε ότι επί Δημαρχίας Γιώργου Κοτρωνιά είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η μετονομασία του ΔΑΚ Λαμίας σε ΔΑΚ «Ν. Μπακογιάννη», αλλά για κάποιους λόγους η υπόθεση δεν προχώρησε

Αφήστε μια απάντηση