Δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στην Πλατεία Ελευθερίας

share on:

Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, η Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ) Λαμίας και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) την Τρίτη 17 Οκτώβρη, από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης καρδιάς, που έχει ορισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η 16η Οκτώβρη και φέτος είναι αφιερωμένη στην κοινότητα, με το μήνυμα: «Η Κοινότητα σώζει ζωές».

Πιστοποιημένοι εθελοντές εκπαιδευτές με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτικών προπλασμάτων (παιδιατρικών και ενηλίκων), θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν το κοινό, για το πως μπορούν να κρατήσουν στην ζωή έναν συνάνθρωπο μας, να αναγνωρίσουν μία καρδιακή ανακοπή και να εφαρμόσουν θωρακικές συμπιέσεις κρατώντας ένα θύμα στην ζωή μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας (ασθενοφόρο).

Επίσης, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης με πληροφορίες αλλά και απλές οδηγίες για την αντιμετώπιση θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, τίθεται στο επίκεντρο το μήνυμα, ότι, πολίτες με στοιχειώδη εκπαίδευση σε δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και με μόνο εργαλείο τα χέρια τους μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση μιας καρδιάς που έχει σταματήσει να λειτουργεί και να σώσουν την ζωή ενός αγαπημένου προσώπου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού ο Δήμος Λαμιέων ενημερώνει τους δημότες ότι στο ισόγειο του Δημαρχείου, Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού και στο Πολιτιστικό Κέντρο της οδού Λεωνίδου, θα βρίσκονται προς χρήση δύο αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές που προμηθεύθηκε πρόσφατα ο Δήμος και θα καλύψουν την πιθανή ανάγκη για άμεση Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση των κατοίκων του κέντρου της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση