Δεσμεύσεις Φ. Σερέτη για την ΠΦΥ στη Στερεά Ελλάδα

share on:

Tο Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ Στ. Ελλάδας συναντήθηκε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας Φώτη Σερέτη στο κτίριο της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ΚΥ Λαμίας και τα άλλα ΚΥ που εκπροσωπεί ο σύλλογος (ΚΥ Καρπενησίου, Άμφισσας, Θήβας).

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

-Λειτουργία κέντρου COVID-19 στο ΚΥ Λαμίας. Ζητήθηκε και πήραμε την ρητή διαβεβαίωση του Διοικητή ότι το κέντρο COVID-19 θα λειτουργήσει με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας και ασφάλειας δηλαδή άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, επαρκή Μέτρα Ατομικής Προστασίας, καθαριότητα κλπ.

-Η στελέχωση του ΚΥ Λαμίας με ιατρικό προσωπικό και ειδικά με ιατρό ακτινοδιαγνώστη. Ο Διοικητής δεσμεύθηκε ότι με άμεση απόφασή του ένας ιατρός ακτινοδιαγνώστης του ΓΝ Λαμίας θα καλύπτει το ακτινολογικό του ΚΥ Λαμίας  μία φορά την εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες ενημερωθήκαμε ότι αναλαμβάνουν οι μόνιμοι ιατροί καρδιολόγος και γυναικολόγος και ότι θα προσληφθεί και ένας επικουρικός γενικός ιατρός.

-Η άμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για το μικροβιολογικό και οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

-Ο εξοπλισμός με μηχανήματα όπως υπέρηχος, φορητό ακτινολογικό κ.ά.

-Οργανισμός και οργανόγραμμα της ΥΠΕ και των δομών της ΠΦΥ που εδώ και χρόνια δεν υφίσταται.

-Στελέχωση με ιατρούς γενικής ιατρικής ή παθολόγους των ΚΥ Καρπενησίου, Άμφισσας και Θήβας.

Μετά από μία μακρά περίοδο παντελούς αδιαφορίας για την ΠΦΥ στην Στ. Ελλάδα από την προηγούμενη διοίκηση, διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η θέλησή του να αναβαθμίσει την ΠΦΥ στην περιοχή μας, κάτι που φάνηκε άλλωστε με την επαναλειτουργία του ΚΥ Καμένων Βούρλων.

Δεσμεύτηκε προσωπικά για την στελέχωση και τον εξοπλισμό του ΚΥ Λαμίας στο πλαίσιο και της λειτουργίας κέντρου COVID-19, αλλά και την επίλυση ότι άλλων προβλημάτων υπάρχουν ώστε η ΠΦΥ στην περιοχή να επιτελέσει τον ρόλο της που είναι η παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και η δημιουργία ‘αναχώματος’ στην αθρόα προσέλευση στο Νοσοκομείο.

 

Αφήστε μια απάντηση