Διέγραψε Κουντουρά – Κόκκαλη, ο Καμμένος

share on:

Σε μια κίνηση επίδειξης πυγμής ο Πάνος Καμμένος διέγραψε την Έλενα Κουντουρά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ., μετά την απόφασή της να διαχωρίσει τη θέση της και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ακολούθησε ο Βασίλης Κόκκαλης, παρότι είχε σπεύσει να διευκρινίσει μέσω ραδιοφώνου ότι ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα.

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω Twitter ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής δύο επιστολές του, με τις οποίες οι δύο βουλευτές τίθενται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σημειώνεται ότι στην Ολομέλεια ανακοινώθηκε και επιστολή του Βασίλη Κόκκαλη, με ημερομηνία 12/01/2019, με την οποία δηλώνει την αποχώρησή του από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ.

«Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. μέσω Twitter.

Το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Τουρισμού άνοιξε τα χαρτιά της, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες και το κλίμα των προηγούμενων ημερών, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Επίσης άφησε αιχμές κατά του Π. Καμμένου, τονίζοντας πως δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον», τονίζει μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η Ελ. Κουντουρά.

Ακολούθησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, που εκτός της ψήφου εμπιστοσύνης δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από τους ΑΝ.ΕΛΛ.

Η απόφασή των δύο φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την κυβέρνηση στο να εξασφαλίσει την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος αγωνιά για το μέλλον του κόμματός του και επενδύει πια την πολιτική του επιβίωση στις εκλογικές συνεργασίες με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές από τη δεξιά έως την ακροδεξιά.

Αυτό κατέστη σαφές κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, απ’ όπου απηύθυνε προσκλητήριο συνεργασίας σε ανεξάρτητους βουλευτές, σε πρώην βουλευτές του κόμματός του και σε πολίτες «από τις πατριωτικές δυνάμεις». Εξάλλου δεν απέκλεισε συνεργασία με μικρότερα κόμματα, ξεκαθαρίζοντας ότι όμως «μπροστά θα είναι οι ΑΝ.ΕΛΛ.». Ερωτηθείς τι θα πράξει αν οι ΑΝ.ΕΛΛ. μπουν στη Βουλή και δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση, απάντησε «σε ό,τι αφορά συμμαχίες θα εξετάσουμε με ποιες αρχές και για ποιο σκοπό».

Σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αριστείδης Φωκάς, που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί «με οποιονδήποτε από το δημοκρατικό τόξο αντιστέκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών» μετά από ερώτηση για το αν θα συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια στον για την παραίτησή του λέγοντας ότι «είναι προς τιμήν του που παραιτήθηκε από υπουργός. Δεν βλέπουμε πολλούς υπουργούς να παραιτούνται».

Αφήστε μια απάντηση