Περιφέρεια

Διαβεβαίωση Σπανού για χρηματοδότηση του νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Λαμίας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχεται ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας τη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη κ. Σπανού, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, ότι η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου κυττάρου του ΧΥΤΑ Λαμίας.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Φ. Σπανός, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο Αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ και Δήμαρχος Δελφών Παν. Ταγκαλής, ο Γενικός Διευθυντής του ΦοΔΣΑ Χ. Τσοκανής και υπηρεσιακά στελέχη, όπου συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης της κατασκευής του δεύτερου κυττάρου στη Λαμία.

Θυμίζουμε ότι για την κατασκευή έχει υπογραφεί τριμερής προγραμματική σύμβαση από το 2022 μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του ΦοΔΣΑ Στερεάς και του Δήμου Λαμιέων.

Έτσι, μετά τις συντονισμένες προσπάθειες του ΦοΔΣΑ, του Δήμου Λαμιέων και την καθοριστική συνδρομή της Περιφέρειας, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός κρίσιμου έργου, που θα συμβάλει στην επιμήκυνση του χρόνου εναπόθεσης απορριμμάτων και θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στη διοίκηση και τις υπηρεσίες του ΦοΔΣΑ να προωθήσουν τον υπόλοιπο σχεδιασμό για την κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών, με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων της Περιφέρειάς μας, συντονισμένα, συναινετικά, αποτελεσματικά και προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Στερεά Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το δικό της Πανεπιστήμιο

efthia

Σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ απόψε στη Ναύπακτο

efthia

Έργο 6,8 εκ. € για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο Αράχωβας

efthia
Φόρτωση....