Διαδικτυακές επετειακές Εκδηλώσεις από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας

share on:

Από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821 συνεχίζεται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

     Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στο Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαρτίνου θα τελεσθεί από τον κ. Συμεών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάχη του Μαρτίνου, σε συνεργασία της Μητρόπολης με τον Δήμο Λοκρών.

    Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία αντιπροσωπείας της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας και στις 11:00, η διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση για τούς Τρεις Ιεράρχες, με εισηγήσεις: «Η Εκπαίδευση στα χρόνια της Τουρκοκρατίας» και «Ελευθερία και Φιλοπατρία στο έργο των Τριών Ιεραρχών».

  Τέλος, την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στη συμβολή της γυναίκας στην Επανάσταση με θέμα: «Επώνυμες και ανώνυμες ηρωΐδες της Ελληνικής Επαναστάσεως». Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να συνοδευθεί με κοινή συνεστίαση των μελών του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και των μελών των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Μητρόπολης, η οποία όμως δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των απαγορεύσεων της πανδημίας.

    Επίσης, η Μητρόπολη Φθιώτιδας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών, Μακρακώμης, Στυλίδος, Δομοκού, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας – Ελάτειας, διοργανώνουν εκπαιδευτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του τότε και του σήμερα».

     Το εκπαιδευτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες των σχολείων του νομού Φθιώτιδας κάθε βαθμίδας και τύπου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια κάθε τύπου).

    Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό αποστέλλονται ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13:00 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ανήκει η κάθε σχολική μονάδα.

    Οι μαθητικές δημιουργίες θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδος στο Καινούριο Λοκρίδος, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και ώρα7 μ.μ., με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου.

    Τα βραβεία περιλαμβάνουν: Χρηματικά έπαθλα, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, δωρεάν φοίτηση στο Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδας.

    Σε όλους τους μαθητές και τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Αφήστε μια απάντηση