Δράση ενημέρωσης από τον Φορέα Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

share on:

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού συμμετείχε στην Ιτέα σε εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με αφορμή τις Διεθνείς Ημέρες ΑμεΑ και Εθελοντισμού, στην οποία πάνω από 200 μαθητές ενημερώθηκαν από στελέχη του Φορέα.
Η εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας «Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος», πραγματοποιήθηκε στο Κυριακοπούλειο Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας. Εκεί, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ιτέας και Δεσφίνας, καθώς και του Γυμνασίου και Λυκείου Ιτέας ενημερώθηκαν στα 8 εργαστήρια σταθμούς τα οποία οργανώθηκαν από φορείς και συλλόγους πάνω σε θέματα επικοινωνίας, προσβασιμότητας, προσομοίωσης, εικαστικής θεραπείας για τα ΑμεΑ, την εθελοντική αιμοδοσία και τις Α’ βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού.
Τα στελέχη του Φορέα είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους μαθητές για την οικολογική σημασία των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000, τη χλωρίδα καθώς και την πανίδα που εντοπίζονται στον Παρνασσό.
Η δράση εξελίχθηκε με ενθουσιασμό και οι μαθητές που συμμετείχαν, έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο να γνωρίσουν και να ενημερωθούν επιπλέον για το προστατευτέο αντικείμενο του Παρνασσού.
Η άψογη συνεργασία και ικανοποίηση όλων ήταν τέτοια που τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες. Τέλος, στους συμμετέχοντες, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ΦΔΕΔΠ.

Αφήστε μια απάντηση