Δρομολογείται το νέο μοντέλο πρωτοβάθμιας υγείας

share on:

Πρόσκληση σε νέες/ους γιατρούς «να επιστρέψουν στη χώρα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους» στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας απεύθυνε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως πλέον τους δίνεται η ευκαιρία «μιας αξιοπρεπούς προοπτικής».

Ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το υπουργείο Υγείας τόνισε πως «η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή που θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη της Δημόσιας Υγείας».

Εισαγωγικά, ο Αλ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κακοδιαχείριση που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια λέγοντας πως «πολύ πριν την κρίση, η Δημόσια Υγεία ήταν προνομιακός χώρος για ”πάρτι”. Μια διαρκής λεηλασία εξωφρενικής κλίμακας του δημόσιου συμφέροντος», προσθέτοντας πως «παρά τις δραματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στην Δημόσια Υγεία με τα μνημόνια, το ”πάρτι” συνεχίστηκε μέχρι την κυβερνητική αλλαγή του ’15».

Έθεσε ως επιτακτικό στόχο «να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας» προαναγγέλλοντας «τη δημιουργία οργανωμένου δικτύου Τοπικών Μονάδων Υγείας» που «θα βελτιώσει αποφασιστικά την πρόσβαση όλων σε υψηλού επιπέδου υγειονομικής φροντίδα».

«Άμεσος στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2017, να έχουν τεθεί σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 80 περιοχές της χώρας», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

 

«Αντιστρέψαμε την εικόνα»

Καταφέραμε να αντιστρέψουμε την εικόνα κατάρρευσης του εθνικού συστήματος Υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε ομιλία του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός είπε ότι με όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, και με κορυφαία τη σχετική Εξεταστική, η κυβέρνηση έχει δώσει το πολιτικό σήμα ότι δεν υπάρχει πλέον ασυλία, πολιτική συγκάλυψη και ανοχή της πολιτικής φαυλότητας της προηγούμενης περιόδου.

 

Αφήστε μια απάντηση