«Δυστυχώς για τον κ. Κοτρωνιά, εμείς μιλάμε με έργα!…»

share on:

Άμεση ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, στη χθεσινή ανακοίνωση της Κοινωνικής Συμμαχίας και του αρχηγού της Γιώργου Κοτρωνιά, σχετικά με το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τα συνεχιζόμενα έργα στο ΔΑΚΛ και την παράδοσή του στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία για τα παιχνίδια της Α’  Εθνικής.

Η Δημοτική Αρχή στην μακροσκελή της απάντηση, αποκαλεί ειρωνικά τον κ. Κοτρωνιά «σωτήρα» του Δήμου, κάνει λόγο για πιέσεις «συντονιστών» (;), μιλάει για φτηνό εντυπωσιασμό, μιζέρια, εσωστρέφεια και για διχαστικό λόγο…

Δείτε την πλήρη απάντηση του Δήμου Λαμιέων προς τον πρώην Δήμαρχο και την παράταξή του:

«Το θέμα δεν είναι μόνο τι λέει, αλλά και ποιος τα λέει…

Με αφορμή προηγούμενη ανακοίνωσή του, επισημάναμε στον κ. Γ. Κοτρωνιά ότι η κατάσταση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας θα έπρεπε να αποτελέσει για τον ίδιο ένα σημείο αυτοκριτικής ύστερα από 16 συναπτά έτη δημαρχίας του.

Δυστυχώς η λαχτάρα του φθηνού εντυπωσιασμού και οι γνωστές πιέσεις των «συντονιστών», τον κάνουν να εκτεθεί και πάλι.

Μία από τις βασικές αιτίες που επί 16 έτη, όταν το χρήμα από χρηματοδοτικά προγράμματα έρρεε άφθονο και γειτονικές μας πόλεις έγιναν αγνώριστες, εμείς παραμείναμε στάσιμοι, ήταν, κυρίως, η μιζέρια και η εσωστρέφεια. Το βλέμμα ήταν και παρέμεινε, δυστυχώς, στραμμένο στο εσωτερικό ακροατήριο, στους εν δυνάμει ψηφοφόρους.

Να θυμίσουμε μόνο ότι ήμασταν η μόνη πρωτεύουσα νομού που δεν διέθετε γήπεδο με ταρτάν για τους αθλητές του στίβου, πολλά γήπεδα λειτουργούσαν χωρίς βοηθητικούς χώρους για προπονήσεις, τα αποδυτήρια δεν διέθεταν πολεοδομικές άδειες. Να θυμίσουμε ακόμα τον τρόπο που λειτουργούσε το κολυμβητήριο του ΔΑΚ που ξοδεύαμε για τη θέρμανσή του, αναίτια,  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα.

Δεν τα ξέρει τάχα όλα αυτά ο πρώην Δήμαρχος; Τι θέλει να προλάβει άραγε ο  «σωτήρας» του Δήμου μας με τη χθεσινή του «αγανακτισμένη» ανακοίνωση; Μα το αυτονόητο: Εκμεταλλευόμενος το πάθος όλων για την ομάδα μας, να μετατρέψει σε οργή τα αισθήματα των αγνών φιλάθλων και τον ενθουσιασμό τους όταν θα δουν στη θέση του γερασμένου και εγκαταλειμμένου ΔΑΚ, ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, ένα μικρό θαύμα σε διάστημα τριών μηνών.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται, ορισμένα από τα έργα που εκτελούνται στο ΔΑΚ: εργασίες κατασκευής στεγάστρου και ανακατασκευής των αποδυτηρίων και όλων γενικά των λειτουργικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση πλαστικών καθισμάτων, ανακατασκευή των τσιμέντινων κερκίδων, δημοσιογραφικών θεωρείων, κατασκευή εξωτερικών ιατρείων, 30 χημικών τουαλετών, τουρνικέ, τοποθέτηση μηχανημάτων ελέγχου ηλεκτρονικών εισιτηρίων, ανακατασκευή πάγκων αναπληρωματικών παικτών και παρατηρητών, τοποθέτηση καμερών  και φωτισμού ασφαλείας, διπλασιασμός του φωτισμού του γηπέδου με πέντε ακόμη πυλώνες.

Και κάτι ακόμη: Οι πρόσθετες εγγυήσεις ασφάλειας του στεγάστρου που κρίθηκαν αναγκαίες από στατική άποψη, δε θα μας δώσουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε στη Λαμία τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας. Αξίζει ο επιχειρούμενος διχασμός και ο δηλητηρίαση της ατμόσφαιρας για ευτελή ψηφοθηρία;

Γιατί ο Δήμος μας ανέλαβε όλη την ευθύνη και τη δαπάνη για την ανακατασκευή ουσιαστικά όλου του γηπέδου και των αθλητικών του εγκαταστάσεων; Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ο καθένας ότι μοναδικός λόγος ήταν για να δοθεί η δυνατότητα στη διοίκηση της ομάδας μας να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους της μεταγραφικά και αγωνιστικά για την καλύτερη δυνατή πορεία της στο δύσκολο πρωτάθλημα της super league;

Μήπως αυτό ενόχλησε τελικά τον πρώην Δήμαρχο; Να του θυμίσουμε ότι έχει και άλλους λόγους να ενοχλείται και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο:

Στο στάδιο της Καμαρίτσας ήδη στρώθηκε το ταρτάν και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο Ολυμπιακών προδιαγραφών στίβος που θα παραδοθεί προς χρήση σε όλους τους δημότες και τους Συλλόγους με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεών μας.

Το σχεδόν εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο του ΔΑΚ λειτουργεί πλέον υποδειγματικά, εξοικονομώντας χρήματα που αλόγιστα ξοδεύονταν, ενώ σε τρία γήπεδα του Δήμου κατασκευάζεται για πρώτη φορά πλαστικός χλοοτάπητας.

Δυστυχώς την ίδια μιζέρια και εσωστρέφεια που χαρακτήρισαν τη δημαρχιακή του θητεία, αποπνέει και η χτεσινή δήλωση του πρώην Δημάρχου.

Τη στιγμή που το όνειρο γενεών έγινε πραγματικότητα και η ομάδα μας αγωνίζεται στη Super League, τη στιγμή που, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται την ομοψυχία και τη συμμετοχή όλων μας, ο διχαστικός του λόγος μάς ξαναθυμίζει αυτό που ήδη ξέραμε: Παρακμή, στασιμότητα, εσωστρέφεια, μιζέρια. Έλεος πια, χορτάσαμε…»

Δήλωση Γ. Ποντίκα για το ΔΑΚΛ

 

Την επίσημη θέση του ΠΑΣ Λαμία για τα τελευταία γεγονότα που έχουν να κάνουν με τα έργα στο ΔΑΚΛ, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Ποντίκας, ο οποίος αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και η ομάδα να γυρίσει στην φυσική της έδρα. Παράλληλα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ομάδα θα παίξει με την ΑΕΚ στη Λαμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ποντίκας ενημέρωσε ότι η ΠΑΕ θα ναυλώσει λεωφορεία για την μετακίνηση των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας, στο Περιστέρι.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ υπογραμμίζει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, θέλουμε να ενημερώσουμε τους φιλάθλους του ΠΑΣ Λαμία και όλους τους συμπολίτες μας ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μας, οι εργασίες κατασκευής του στεγάστρου και ανακατασκευής όλων ανεξαιρέτως των λειτουργικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαμίας που είναι απαραίτητες για την αδειοδότηση της ΠΑΕ από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, θα έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα, ώστε ο επόμενος εντός έδρας αγώνας της ομάδας μας να διεξαχθεί στο ΔΑΚ Λαμίας.

Σε αυτό το δύσκολο κατασκευαστικά, πολύπλοκο και πολυδάπανο έργο που ολοκληρώνεται σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η δημοτική αρχή και, προσωπικά, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, έπραξε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και πέτυχε το σκοπό όλων μας με τον καλύτερο τρόπο.

Η μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην παράδοση του στεγάστρου, παρά τη θέληση και την επίμονη επιδίωξη όλων, οφείλεται σε λόγους που έχουν σχέση με τις αυξημένες εγγυήσεις ασφάλειας, που επιβάλλεται να διαθέτει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σήμερα.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία για τη διευκόλυνση των φιλάθλων μας που διαθέτουν εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2017-18, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, μισθώνοντας λεωφορεία από τη Λαμία για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί στο Περιστέρι το Σάββατο (26/8, 21:30), όπου η ομάδα μας έχει ανάγκη από την ενίσχυση και τη δυναμική παρουσία των φίλων της».

 

Αφήστε μια απάντηση