Δωρεάν σπουδές στο Τορόντο για αποφοίτους εκκλησιαστικών Λυκείων

share on:

Δωρεάν σπουδές ορθόδοξης θεολογίας στο Τορόντο, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι απόφοιτοι του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας.

            Όπως είναι γνωστό, η ορθόδοξη παρουσία και μαρτυρία στην Αμερική είναι έντονη και διαρκώς ελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν όαση στην πνευματική έρημο του σύγχρονου πολιτισμού.

            Πολύ δραστήρια είναι η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Τορόντο, η οποία, μόλις προ ολίγων ημερών, με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετονομάσθηκε σε Αρχιεπισκοπή Καναδά.

            Πριν από είκοσι χρόνια, το 1998, ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος, διαπιστώνοντας ότι «ο θερισμός πολύς οι δε εργάται ολίγοι», ίδρυσε Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία, η οποία αναγνωρίσθηκε ως Πατριαρχική από τον Οικουμενικό Πατριάρχη το 2017.

            Το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο St. Paul στην Οττάβα του Καναδά  και χορηγεί μετά από τετραετή φοίτηση, πτυχίο Ορθόδοξης Θεολογίας (Bachelor of Orthodox Theology) διεθνώς αναγνωρισμένο.

            Τα δίδακτρα, τα οποία ανέρχονται σε 6.500 δολάρια Καναδά κατ’ έτος, καλύπτουν την εγγραφή, την άδεια διαμονής καθώς και την πλήρη σίτιση και διαμονή στους χώρους της Σχολής στο Τορόντο. Η Ακαδημία καλύπτει το σύνολο αυτών των εξόδων, με μοναδική υποχρέωση την επί δίωρο καθημερινή εργασία του φοιτητή σε διάφορους τομείς για την Ιερά Μητρόπολη Τορόντο.

 Επιπλέον, η Μητρόπολη εγγυάται στο καναδικό κράτος για τους εξ Ελλάδος φοιτητές, οπότε αυτοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής της σχετικής, ύψους 12.475 δολαρίων, εγγύησης την οποία, σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να καταβάλουν.

Επομένως, οι απόφοιτοι που θα εγγραφούν στην Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Τορόντο, εξασφαλίζουν:

  • δωρεάν φοίτηση
  • απαλλαγή από την ακριβή σχετική φοιτητική εγγύηση
  • δωρεάν διαμονή και σίτιση στους χώρους της Σχολής

Αφήστε μια απάντηση