Δωρεά οργάνων στο Νοσοκομείο Λαμίας

share on:

Πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας αφαίρεση οργάνων (νεφρών και ήπατος) από εγκεφαλικό νεκρό ασθενή, που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, με την συνεργασία ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου και ομάδων ιατρών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δήλωση του Διοικητή του ΓΝΛ Πάνου Ζυγούρη:

 «Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού, καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

Εκείνο που προηγείται όμως της μεταμόσχευσης, είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και την γενναιοδωρία, αποφασίζει να υπερβεί τον πόνο και να γεφυρώσει την ζωή με τον θάνατο.

Το ΔΣ του ΓΝ Λαμίας ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλο το προσωπικό που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δωρεάς οργάνων, ιδιαίτερα όμως τους οικείους του δότη, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές και ήρωες, που συνειδητοποίησαν ότι η Ζωή, μετά τον Θάνατο, μπορεί να ξαναγίνει Ζωή».   

 

Αφήστε μια απάντηση