Εβδομάδα «ΚΟΥΚΛΑΣ» στη Λαμία

share on:

Το Παράρτημα Φθιώτιδας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Π.Ε. Φθιώτιδας διοργανώνει Εβδομάδα με θέμα την «ΚΟΥΚΛΑ», την ιστορία της από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και τον ρόλο της στην ανατροφή του παιδιού και της οικογένειας .

Κεντρική εκδήλωση της εβδομάδας με θέμα την «ΚΟΥΚΛΑ» είναι η Έκθεση από Κούκλες, παλιές και νεώτερες, με παραδοσιακές στολές και όχι μόνο, από τη συλλογή (συνολικά 2800 κούκλες από όλο τον κόσμο) της Βολιώτισσας Μαρίας Βαγδούτη, η οποία θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα παρουσιάσει ένα τμήμα από την Συλλογή της, αλλά και θα παραμείνει στην Λαμία για όλη την διάρκεια της εβδομάδας για να ξεναγεί στον χώρο της Έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί  στον Ισόγειο χώρο του Νεοκλασικού  Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στη Λαμία στην Πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7 μμ Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση των εγκαινίων θα είναι η  Αικατερίνη Πολυμέρου- Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μία εβδομάδα ήτοι έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας θα προγραμματιστούν επισκέψεις τμημάτων Δημοτικών Σχολείων κατά σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλα με την ευγενική συνεργασία και του Τμήματος Οδηγών Λαμίας, την Τετάρτη 25/11 και ώρα 5.30 μμ στον χώρο της Εστίας των Οδηγών που βρίσκεται παραπλεύρως του Μεγάρου της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σεμινάριο κατασκευής κούκλας που απευθύνονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Στον ίδιο χώρο την Κυριακή 19/11 και το Σάββατο 25/11 και ώρα 11.00 θα παρουσιαστεί παράσταση  ολοκληρωμένου έργου σε κουκλοθέατρο , με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά.

 

Αφήστε μια απάντηση