Εθελοντική δράση από τους Αμφικτύονες στη Λαμία

share on:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή από τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ» Λαμίας η εθελοντική δράση “Αντιδρώ στη σύληση – Καθαρίζω πινακίδες και μνημεία της πόλης” στο πλαίσιο των Αμφικτυονικών εκδηλώσεων 2017.

Σκοπός της δράσης ήταν ο καθαρισμός πινακίδων του Κ.Ο.Κ. και κατόπτρων διασταυρώσεων της πόλης από αυτοκόλλητα και συνθήματα γραμμένα με σπρέι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου…

«Με σύμμαχο τον καιρό ξεκινήσαμε πρώτα να καθαρίζουμε κάτοπτρα σε διασταυρώσεις στο κέντρο της Λαμίας.

Έπειτα κινηθήκαμε προς την προτομή του Σπύρου Ματσούκα στην ομώνυμη πλατεία στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Λειβαδίτου.

Δίπλα ακριβώς, μια πινακίδα που πληροφορούσε τους επισκέπτες πώς να οδηγηθούν προς το «Κάστρο» Λαμίας ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση από γκράφιτι και συνθήματα.

Το ίδιο και καινούριες πινακίδες κοντά στον χώρο της «Πανελλήνιας Έκθεσης», που δίνουν και την πρώτη εικόνα στον επισκέπτη καθώς μπαίνει στην πόλη μας.

Βέβαια, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε «συλημένες» τις πινακίδες στον ιερό τόπο του μνημείου των Θερμοπυλών.

Η πινακίδα που πληροφορούσε τους επισκέπτες για τον χώρο των 700 Θεσπιέων είχε μεταλλαχτεί σε ποδοσφαιρική προτροπή για αλλαγή ομάδας…

Ως πολίτες του Δήμου Λαμιέων δεν είμαστε αυτό που περιγράφουν οι κατεστραμμένες και μουντζουρωμένες πινακίδες σήμανσης στους δρόμους.

Πολλοί μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου που κάποιοι μικρονοϊκοί δημιουργούν ασύστολα και χωρίς αιδώ.

Η συμβολική κίνηση της εθελοντικής μας δράσης, βέβαια, δεν θα αλλάξει σε μια μέρα την εικόνα του Δήμου μας, αλλά ελπίζουμε να δημιουργήσει την ιδεολογική μαγιά στους συμπολίτες κάθε ηλικίας για την ανάπτυξη, αλλαγή και βελτίωσή του…

Σας περιμένουμε κοντά μας και στην επόμενη δράση πολιτισμού που θα κάνουμε! Γιατί ο εθελοντισμός και η αγάπη για μια καθαρή πόλη μπορούν και πρέπει να γίνονται γιορτή και δράση πολιτισμού…

Εξάλλου, ενστερνιζόμαστε με χαρά την άποψη του Αλ. Καμύ: “Πρέπει να είσαι ενάρετος, έτσι, από ένα καπρίτσιο”..!»

 

Αφήστε μια απάντηση