Εκδηλώσεις για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας

share on:

Σήμερα, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Μαρίνας, ο  Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος χοροστάτησε και μίλησε στην Θεία Λειτουργία στον  πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας, που βρίσκεται στο ΚΕΥΠ Λαμίας.

  Στο κήρυγμά του ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας και στις επιθέσεις που δέχθηκε από τον διάβολο, τον οποίο όμως με την ακλόνητη πίστη της και την αγάπη της προς τον Χριστό ενίκησε και κατατρόπωσε.

    Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον Διοικητή, στους Αξιωματικούς, στους Υπαξιωματικούς , σε όλο το Πολιτικό προσωπικό και στους οπλίτες χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και πλουσία πνευματική καρποφορία στο έργο τους και στην επιτέλεση του καθήκοντος.

  Στο τέλος του κηρύγματος απευθύνθηκε ειδικότερα στους παραταγμένους νεοσυλλέκτους οπλίτες και τους συμβούλεψε να μένουν κοντά στην Εκκλησία, να βαδίζουν τον δρόμο του Ευαγγελίου και να μην δειλιάσουν ποτέ να ομολογούν πάντοτε την πίστη τους στον Χριστό.

 Από την πλευρά του ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος Αρίστος Περρής ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο για την παρουσία του στον γιορτασμό και του ευχήθηκε έτη πολλά.

  Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Αρίστος Περρής με άπαντες του Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και οπλίτες του Κέντρου, Διοικητές άλλων Μονάδων, ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καρα’ί’σκος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Παληός, ο Αναπληρωτής ΓΕΠΑΔ Στερεάς Γιώργος Τσαμαδιάς, ο Αστυνομικός δ/ντής Δημήτρης Φούρλας καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Στην Αγία Μαρίνα Στυλίδας

   

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος,  χοροστάτησε και μίλησε χθες το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα ΙΝ της Αγίας Μαρίνας στην ομώνυμη ΤΚ του Δήμου Στυλίδας.

   Μετά την ευλόγηση των άρτων ο κ. Νικόλαος απηύθυνε την Πατρική του διδαχή μιλώντας για την γεμάτη πίστη ζωή της Αγίας και για τα φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέμεινε υπέρ Χριστού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

   «Η Αγάπη που αξίζει αδελφοί μου είναι η αληθινή Αγάπη του Χριστού. Αυτή την αγάπη δεν την πρόδωσε η αγία Μαρίνα και γι΄ αυτή την αγάπη υπέμεινε φρικτά βασανιστήρια και η Εκκλησία μας την τιμά 1700 χρόνια μετά το μαρτύριό της.

   Το μήνυμα που δίδει η αγία Μαρίνα σήμερα στον σύγχρονο κόσμο είναι ότι όποιος θέλει να σώσει την ψυχή του να προσκυνήσει τον Χριστό με την προϋπόθεση όμως ότι η ζωή του θα είναι γεμάτη δυσκολίες. Αν θέλεις να περάσεις καλά στην ζωή σου αλλά να χάσεις την ψυχή σου τότε προσκύνησε τον διάβολο. Το είπε ο Κύριος μας. «ος γαρ αν θέλη την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν·». Το πνεύμα του κόσμου είναι αντίθετο από το πνεύμα του Χριστού. Πορευόμαστε ως πρόβατα εν μέσω λύκων είπε ο Χριστός, γι’ αυτό ο Χριστιανός στην ζωή του περνά δυσκολίες.

   Η αγία Μαρίνα αδελφοί μου μας διδάσκει το θάρρος και την ομολογία της πίστεως που πρέπει να έχουμε οι χριστιανοί στην ζωή μας. Να μην είμαστε χριστιανοί μόνο στο όνομα αλλά και στην ουσία και να ακολουθούμε τον Χριστό και την Εκκλησία.

   Χρόνια πολλά σε όσες και όσους εορτάζουν. Η Προστάτιδα του χωριού αγία Μαρίνα να πρεσβεύει και να σκεπάζει και την Ενορία της και την Μητρόπολή μας και τον κόσμο ολόκληρο και επίσης να στερεώνει τον νέο σας Ιερέα. π. Δημήτριο Γεωργακόπουλο να έχει μία καλή διακονία στα νέα του καθήκοντα».

   Στον πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν: ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Στυλίδας Χριστόφορος Αχινιώτης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Χριστοδούλου, ο νέοεκλεγέντας Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Κυρμανίδης,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και ο Στρατηγός ε.α. Γιώργος Λιασκώνης.

Αφήστε μια απάντηση