Εκδηλώσεις μνήμης από τους έφεδρους αξιωματικούς Φθιώτιδας

share on:

 Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της μάχης της Ταράτσας (Καμηλόβρυσης), που διαδραματίστηκε στις 7 Μαΐου 1897 (κατά τον ατυχή  Ελληνοτουρκικό πόλεμο), συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φθιώτιδας και ο Δήμος Λαμιέων.

     Το Σάββατο 12 Μάη  στις 20:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Ανώτατης  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων  Αξιωματικών  και ομότιμο καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γρηγόρη Κωσταρά, και θέμα:  «Ο ρόλος του έφεδρου Αξιωματικού στο σύγχρονο κοινωνικό Γίγνεσθαι».

   Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 13 Μάη στον ΙΝ της Αγ. Παρασκευής (Ταράτσας) στις 10:00 με την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων της μάχης, κατάθεση στεφανιών και κεντρικό ομιλητή πάλι  τον Πρόεδρο της Α.Π.Ο.Ε.Α., με θέμα:  «Το εθνικό και μορφωτικό μας χρέος σήμερα».

   Ο Σύνδεσμος ενημερώνει τα μέλη του ότι άλλαξε  ο τύπος του «Δελτίου Ταυτότητας Εφέδρου σε Εφεδρεία Αξιωματικού» και  οι παλιές ταυτότητες δεν θα ισχύουν. Θα πρέπει να επιστραφούν ή να αντικατασταθούν.

***   Πληροφορίες στα Γραφεία του Συνδέσμου (Τρίτη, Τετάρτη 9.30-11.00 και Παρασκευή 10.00-13.00) ή στην ιστοσελίδα: seanfth.blogspot.gr.

Αφήστε μια απάντηση