Ιστορία

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Αθ. Διάκου σε Αλαμάνα και Κομποτάδες

Με απόδοση τιμών στο παλαιό μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα, συνεχίστηκαν χθες οι επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με τίτλο «Αθανάσιος Διάκος – Ύμνος στην Αθανασία».

Η απόδοση τιμών στον Εθνοϊερομάρτυρα έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανθήλης, τη Δημοτική Κοινότητα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του  Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ανθήλης και το Πνευματικό Κέντρο Δαμάστας, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου, των Αντιδημάρχων Ειρήνης Σόλια και Γιώργου Ζήσιμου, εκπροσώπων των Δημοτικών Κοινότητων Ανθήλης και Δαμάστας και πολιτών.

Το βράδυ της Κυριακής στη Δημοτική Κοινότητα Κομποτάδων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του ήρωα στην ιστορική πλατεία της Κοινότητας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί μεταξύ άλλων του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου και ομιλία του Ανδρέα Λάππα, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτάδων  με θέμα «Διάκος, Πανουργιάς, Δυοβουνιώτης: Δύο λόγια μικρά για τρεις Άνδρες μεγάλους».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από Χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κομποτάδων.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις στην «Καλύβα Στεφανή»

efthia

Κων. Μπασδέκης: Ουδέποτε ο φασισμός-ναζισμός ήταν “αντισυστημικός”

efthia

Εκδρομή 19 Μάη στους Κορυσχάδες

efthia
Φόρτωση....