Εκπροσώπηση του ΦΔΕΔ Παρνασσού σε Διεθνή Συνάντηση στην Ιταλία

share on:

Με ιδιαίτερα τιμητική αναφορά στην Ελλάδα και ειδικότερα στους Φορείς Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Παρνασσού, Οίτης και Βίκου-Αώου & Πίνδου, ολοκληρώθηκε η Ετήσια Διεθνή Συνάντηση «MEDIMONT PARKS 2017 (Montagne Mediterranee Protette) Conoscenza del Territorio: Calabria. Il Parco Nazionale dell’Aspromonte tra Bio e Geo-diversita’-La panificazione strategica in Natura».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Cinquefrondi της Νομαρχίας Calabria της Νότιας lταλίας, σε συνέχεια δύο παλαιότερων συναντήσεων (15-16 Νοέμβρη 2014 στο San Potito Sannitico της Ιταλίας και 17-19 Οκτώβρη 2013 στη Γραβιά).

Διοργανώθηκε από το Club Alpino Italiano (Ορειβατική Λέσχη Ιταλίας), στο πλαίσιο του “Προγράμματος Medimont Parks” (Προστατευόμενα βουνά της Μεσογείου). Εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών (εθνικών πάρκων) και ειδικότερα στην προστασία της βιο-γεωποικιλότητας των περιοχών αυτών.

   Η ελληνική συμμετοχή στη συνάντηση, εκπροσωπήθηκε και αυτή τη φορά από τον Αριστείδη Μερτζάνη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.

Στην εισήγηση/παρουσίασή του, με θέμα «Sentieri in aree montane e in Parchi Naturali in Grecia (Μονοπάτια σε ορεινές περιοχές και σε εθνικά πάρκα της Ελλάδας)», παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Εθνικών Δρυμών του Παρνασσού και της Οίτης καθώς και του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους ανάδειξης και αξιοποίησης επιλεγμένων ορεινών διαδρομών/μονοπατιών.

 

Αφήστε μια απάντηση