Εκτεταμένες ζημιές από τη χαλαζόπτωση

share on:

Μεγάλες σε έκταση ζημιές προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσα. Έχουν πληγεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλλι, σιτηρά ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και σε οπωροφόρα δένδρα.

Στο νομό Τρικάλων το χαλάζι είχε μέγεθος φουντουκιού και έχουν πληγεί τα χωριά που βρίσκονται στα ριζά του όρους Κόζιακα και ανήκουν τόσο στο δήμο Πύλης, όσο και στο δήμο Τρικκαίων. Ξεκίνησε η καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και γίνονται ενέργειες για την αποζημίωση των παραγωγών.

Video of Χαλαζόπτωση ισχυρή δρόμοι στρωμένοι χαλάζι μέγεθος φουντουκιού Πύλη Τρικάλων Παρασκευή 5-5-2018

Όσον αφορά στο νομό Καρδίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, σημείωσε πως η ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο σύνολο των καλλιεργειών, πλήττοντας τα χωριά Κρυοπηγή, Ξηρόκαμπος, Πευκόφυτο, Ανθοχώρι, Πορτή, Δρακότρυπα και Βατσουνιά.

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα και κηπευτικά, σε τμήματα του Κρυονερίου και μεγάλα τμήματα της Κερασιάς.

 

Για καταιγίδες και χαλάζι προειδοποιεί η ΕΜΥ

Για καταιγίδες που θα εκδηλώνονται έως και την Τετάρτη κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την Κυριακή αναμένεται να επηρεαστούν κατά διαστήματα η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα έως το μεσημέρι στην Εύβοια και έως το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στην ανατολική Στερεά, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα οι περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση