Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ανθήλη με τους παράνομους Ρομά

share on:

Νέα κινητοποίηση είχαμε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ανθήλης, με αφορμή τους παράνομους Ρομά που έχουν κατακλύσει την περιοχή και ζουν ανεξέλεγκτα με καθημερινά περιστατικά παραβατικότητας.

Το θέμα είχε θίξει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κερπινιώτης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση.

Να σημειώσουμε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα αυτοψία της πολεοδομίας στην περιοχή δεν έγινε γιατί η Αστυνομική δύναμη ήταν απασχολημένη στο Εφετείο Λαμίας.

Οι κάτοικοι της Ανθήλης δήλωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους νόμιμους Ρομά, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μάριος Μπούτσης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το σχολείο της περιοχής.

Μάλιστα πρόσφατα είχαν καταθέσει, μαζί με την Κίνηση Πολιτών της Ανθήλης,  αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την παραβατικότητα που υπάρχει στην περιοχή, όπου ανέφεραν τα ακόλουθα:

«Με το παρόν έγγραφο και με όλο το σεβασμό που φέρουμε στην δικαιοσύνη και στις εισαγγελικές αρχές θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε και να θίξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κοινοτικό Διαμέρισμα Ανθήλης σχετικά με τις ομάδες ΡΟΜΑ που έχουν εγκατασταθεί παρανόμως στην περιοχή μας.

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από τον νομικό σύμβουλο που μας εκπροσωπεί κ. Κατσαντώνη Γεώργιο μέσω εγγράφου που σας παραδόθηκε στις 7-9-2018 (Α.Β.Μ. 7/9/2018 Α2018ΕΓΧ/Ζ242) έχουμε ξεκινήσει όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τον κρατικό μηχανισμό με σκοπό τον έλεγχο σε όλα τα κτίσματα των ΡΟΜΑ (παράνομα όλα τα κτίσματα λόγω του ότι η Περιοχή της Ανθήλης αποτελεί περιοχή NATURA), τον έλεγχο σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη των ΡΟΜΑ, τον έλεγχο σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά τους, τον έλεγχο σχετικά με τα παρανόμως και αυτοσχέδια ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα.

Οι περισσότερες υπηρεσίες και οι φορείς που έχουμε απευθυνθεί κωφεύουν στα προβλήματά μας. Οι δε απαντήσεις τους μέσω των εγγράφων κατά μεγάλο ποσοστό δεν υλοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα φαινόμενα κλοπών είναι καθημερινά , τα φαινόμενα απειλών προς κατοίκους της Ανθήλης πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα, η ποσόστωση των παιδιών στο 25ο Δημοτικό σχολείο Ανθήλης είναι 1 προς 2 (ένας μαθητής κάτοικος Ανθήλης προς 2 μαθητές ΡΟΜΑ) χωρίς αυτό να φέρει την συναίνεση και την γνωμοδότηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (με ότι αυτό συνεπάγεται αυτό στις ευαίσθητες κοινωνίες των μαθητών π.χ φαινόμενα εκφοβισμού (bullying ), φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης, προβλήματα σχετικά με την υγιεινή ανάμεσα στους μαθητές).

Ως εκ τούτου ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση αρωγή και εντολή των εισαγγελικών αρχών ώστε να πραγματοποιηθούνε άμεσα όλοι οι έλεγχοι σχετικά με την νομιμότητα εγκατάστασης των ΡΟΜΑ στο Κοινοτικό Διαμέρισμα Ανθήλης (έλεγχος όλων των οικοδομικών αδειών και παραπηγμάτων (παράγκες) που βρίσκονται εκτός σχεδίου). ΖΗΤΟΥΜΕ την επαναφορά της νομιμότητας στο δομημένο περιβάλλον της Ανθήλης. Επίσης ΖΗΤΟΥΜΕ να εφαρμοσθούν όλες οι κείμενες διατάξεις που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την ένταξη των ΡΟΜΑ στις τοπικές κοινωνίες.

Σας επισυνάπτουμε με το παρόν έγγραφο όλα τα σχετικά αιτήματα που έχουμε πραγματοποιήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους αρμόδιους φορείς μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου μας και όσες έγγραφες απαντήσεις έχουμε λάβει».

 

Αφήστε μια απάντηση