Ελεύθεροι οι 6 κατηγορούμενοι για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

share on:

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους σε εισαγγελέα και ανακρίτρια και οι έξι κατηγορούμενοι για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ, έως ότου δικαστούν σε τακτική δικάσιμο για την απώλεια της ζωής του συναδέλφου τους.

Για τους πέντε εκ των κατηγορουμένων επιβλήθηκε μοναδικός περιοριστικός όρος η εμφάνιση μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας τους, ενώ στον τεχνικό ασφαλείας δεν επεβλήθη περιοριστικός όρος.

Ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι δήλωσαν εκτός κάμερας οι συνήγοροι υπεράσπισης από την απόφαση των δικαστικών λειτουργών.

Όλο αυτό το διάστημα κοντά στους συλληφθέντες ήταν συνάδελφοί τους από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και συνδικαλιστές από τα Εργατικά Κέντρα με έδρα τη Λαμία, ενώ νωρίτερα το απόγευμα οι άνθρωποι της ΛΑΡΚΟ συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον αδικοχαμένο 55χρονο συνάδελφό τους, Γιώργο Ψαρρά.

 

Ανακοίνωση της Ομάδας Λοκρών της ΟΓΕ

Η ΟΜΑΔΑ ΛΟΚΡΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ εκφράζει την βαθιά της οδύνη  και αγανάκτηση για το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στη ΛΑΡΚΟ.

Άλλος ένας πατέρας, γιος, ένα παιδί της εργατικής τάξης,  δεν θα γυρίσει σπίτι του.

Άλλος ένας εργάτης θυσία στο Μινώταυρο του κέρδους των καπιταλιστών.

Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί όλων των άλλων γυναικών της περιοχής και βροντοφωνάζουμε :

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !! ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!

Εμείς οι γυναίκες που φέρνουμε την ζωή, έχουμε χρέος και ιστορικό καθήκον να βρισκόμαστε δίπλα στους άντρες μας, να αγωνισθούμε μαζί τους, ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια της ζωής τους και το μεροκάματό τους.

Έχουμε χρέος να αντιταχθούμε στις επιλογές της ΕΕ και των κυβερνήσεων χθεσινών και σημερινής που συνειδητά έχουν απαξιώσει τη ΛΑΡΚΟ για να την ιδιωτικοποιήσουν και την έχουν καταστήσει ένα σύγχρονο κρεματόριο..

Πρέπει να βροντοφωνάξουμε μαζί τους ότι η ΛΑΡΚΟ είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού και πρέπει να δουλεύει κάτω από Ενιαίο Κρατικό Φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Να λειτουργεί με όλους τους κανόνες ασφαλείας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας τόσο των εγκαταστάσεων όσο και των εργαζομένων .

Αφήστε μια απάντηση