Ελληνόπουλα της Γερμανίας στο μουσείο θυμάτων ναζισμού Διστόμου

share on:

Επίσκεψη στο μουσείο θυμάτων ναζισμού Διστόμου (ένα περίπου μήνα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων της Σφαγής των 228 Διστομιτών από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής) πραγματοποίησαν την παραμονή της Πρωτομαγιάς μαθητές από την Αθήνα, αλλά  και γκρουπ 7 μαθητών με δύο καθηγητές  από το Ντίσελντορφ!

Οι τελευταίοι μάλιστα ήταν όλοι Ελληνόπουλα που φοιτούν στην Β’ Λυκείου του ελληνογερμανικού Κλάδου του Leibnik-Μontessori Gymnasium Dusseldorf, με Έλληνες καθηγητές-συνοδούς, τον Γιάννη Κοτούπα και την Αλεξία Μυριούνη.
Καλά προετοιμασμένοι, με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρατηρήσεις είδαν το ντοκιμαντέρ και άκουσαν την ειδική ενημέρωση από την εθελόντρια του Μουσείου, εκπαιδευτικό και τελειόφοιτη Φιλολογίας Αμαλία Παπαϊωάννου και ξεναγήθηκαν από τους επίσης εθελοντές Χρήστο Παπανικολάου και Λουκά Δημάκα.
Το Leibnik-Μontessori Gymnasium Dusseldorf είναι το μοναδικό ίσως δευτεροβάθμιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Γερμανία που έχει δίγλωσσο ( Γερμανικό – Ελληνικό) Κλάδο, στο πρωινό του πρόγραμμα (http://www.allesgr.de/…/dusseldorf-leibniz-montessori-gymna…).

Οι γονείς των παιδιών κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τα Τρίκαλα, την Ξάνθη…
Η επίσκεψη – προσκύνημα στο Μουσειο Ναζισμού ήταν ένα μέρος της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Ελλάδα. Μετά από το Δίστομο επισκέφθηκαν τους Δελφούς και την Βυζαντινή Μονή του Όσιου Λουκά.

Αφήστε μια απάντηση