Ενίσχυση του ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας με προσλήψεις

share on:

Απάντηση από τον υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων έλαβε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας του ΕΦΚΑ Αγροτών Στερεάς Ελλάδας που έχει έδρα στη Λαμία.

Στο ερώτημα του κ. Οικονόμου σχετικά με το αν είναι στο σχεδιασμό του υπουργείου να επιμεριστούν τα αντικείμενα στους κατά τόπους νομούς έτσι ώστε να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις από τα αντίστοιχα τμήματα που έχουν περισσότερο δυναμικό για να αντιμετωπιστεί ο όγκος των αιτήσεων και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων,  το υπουργείο απάντησε ότι με απόφαση του διοικητή του ΕΦΚΑ, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του ΔΣ του ΕΦΚΑ, μπορούν να συγχωνεύονται Υπηρεσιακές  Μονάδες ή και να μεταφέρονται αρμοδιότητες μεταξύ των Υπηρεσιακών μονάδων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Όσον αφορά το ερώτημα για το αν υπάρχει στο σχεδιασμό του υπουργείου η άμεση ενίσχυση με προσωπικό και αν ναι σε τι χρόνο και με ποιόν τρόπο, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου  Εργασίας, προβλέπεται η ενίσχυση του τμήματος  με ανακατανομή προσωπικού αλλά και με προσλήψεις, αφού στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού έτους 2020 θα συμπεριληφθούν για πρόσληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Στερεάς Ελλάδας (Ν. Φθιώτιδας) του ΕΦΚΑ υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Οικονόμου θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και προγραμματίζει άμεσα συνάντηση με την διοίκηση του ΕΦΚΑ με σκοπό την ενημέρωση αλλά και τη συνεργασία για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Περιφερειακό τμήμα Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

Αφήστε μια απάντηση