Ενημέρωση ΚΑΡΠΑ στα παιδιά της Υπάτης

share on:

«Ενημέρωση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – Γενικές Πρώτες Βοήθειες» από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «Δράσεις Ζωής» παρακολούθησαν σήμερα αρκετά παιδιά της Υπάτης και της ευρύτερης περιοχής, στην αίθουσα του Ιδρύματος «Ρούσκα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Χριστουγιεννιάτικων εκδηλώσεων της Τ.Κ. Υπάτης.

Με τη βοήθεια εκπαιδευτικών προπλασμάτων προσομοίωσης Καρδιακής Ανακοπής και υπό την επίβλεψη έμπειρων και πιστοποιημένων εκπαιδευτών, σε μια μαγευτική προσπάθεια μαζικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης των παιδιών στην αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανακοπής, στάλθηκε από την Υπάτη το μήνυμα ότι παιδιά-πολίτες με στοιχειώδη εκπαίδευση σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με μόνο εργαλείο τα χέρια τους μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση μιας καρδιάς που έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Τα παιδιά μάθανε εκτός των άλλων, πως να διατηρούν τον αυτοέλεγχό τους, να εμπνέουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον πάσχοντα, να ενεργούν υπό συνθήκες ασφάλειας για τον εαυτό τους.

Επίσης, ως όραμα του Οργανισμού μας,τονίστηκαν οι έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης όπου αποδεικνύονται πλέον το απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.

Στο τέλος της εκδήλωσης η μεγάλη «ΚΑΡΔΙΑ» του Οργανισμού, μοίρασε αναμνηστικά δωράκια σε όλα τα παιδιά!

Ο Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Νίκος Ζιάκας, εκ μέρους όλων των μελών του, ευχαρίστησε το Τοπικό Συμβούλιο της Υπάτης για το ενδιαφέρον που έδειξαν  κι ενέταξαν τη δράση στις Χριστουγιεννιάτικες εκδηλώσεις.

***  Στις 4 Γενάρη (11.30) στον ίδιο χώρο θα γίνει εκπαίδευση σε ενηλίκους.

***  Αν θέλετε να ενημερωθείτε-εκπαιδευτείτε κι εσείς στον σύλλογο/χωριό σας, δηλώστε το στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1BFZzE9IuKOB3x5xC9HC1ttlWjiHT34lbQ775CVZenKk/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR2qrB2zEpZJBdUJz5og9pIMK_Fd2H0JlbFAwooH5b_QRBqJerWBn_yQ_aE

Αφήστε μια απάντηση