Ενωμένα Επιμελητήρια με Στερεοελλαδίτικη συνείδηση…

share on:

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η 6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου (Π.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Καρπενήσι.

Στο κάλεσμα των Επιμελητηρίων της Στερεάς συμμετείχαν αιρετοί των ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού, πλήθος αυτοδιοικητικών, βουλευτές, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και αρκετοί επαγγελματίες της περιοχής.
Τη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία της και η τ. Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στην ομιλία της επεσήμανε τη σπουδαιότητα του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης καθώς χαρακτήρισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο απαραίτητο ώστε η χώρα να προσελκύσει επενδυτές αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Το επιμελητήριο της Ευρυτανίας βράβευσε μάλιστα την κ. Μπακογιάννη για την προσφορά της στην Ανάπτυξη της περιοχής.
Το παρών στη διήμερη συγκέντρωση των επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι, έδωσε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του  στα Επιμελητήρια για το κλίμα περιφερειακής συνείδησης που έχουν καλλιεργήσει & υποστήριξε πως μόνο με συνέργειες μεταξύ των φορέων θα μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη στη Στερεά.
Για τα πλεονεκτήματα του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης μίλησε ο βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ήταν και αυτός που άνοιξε τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
Η προσκεκλημένη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στη λειτουργία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και στο πλέγμα δράσεων που αναπτύσσει προκειμένου να καταστήσει τη συμπρωτεύουσα σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Σημαντική επίσης για τις εργασίες του συνεδρίου και η εισήγηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου για το παράδειγμα του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων.
Συγκινητική υπήρξε η στιγμή της βράβευσης του πρώην Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας και νυν Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την προσφορά του, ο οποίος όπως τόνισε αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση των Επιμελητηρίων, διότι του δίνεται ένας επιπλέον λόγος να επισκέπτεται το όμορφο Καρπενήσι και τη Στερεά Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση