Εξαφάνιση βιότοπου στο δέλτα του Σπερχειού

share on:

Αποξήρανση υγροτόπου – καταστροφή ενδιαιτήματος παγκοσμίως απειλούμενου είδους πτηνού, εν έτη 2018, που όλοι μιλάνε για προστασία περιβάλλοντος.

Στην φωτογραφία βλέπουμε ένα τυπικότατο παράδειγμα καταστροφής βιοτόπου, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τις χιλιάδες καταστροφές υγροτόπων που γίνονται στην Ελλάδα εδώ και αιώνες.

Ένα εξαιρετικό έλος (από τα ελάχιστα εναπομείναντα στην περιοχή) με πλούσια υδρόβια βλάστηση, το οποίο ήταν η μοναδική τοποθεσία στο δέλτα Σπερχειού που φώλιαζε η παγκοσμίως απειλούμενη Βαλτόπαπια Aythya nyroca, καθώς και άλλα κοινά υδρόβια είδη άγριας ορνιθοπανίδας και ερπετοπανίδας.

Το έλος βρίσκονταν εντός προστατευόμενης περιοχής Natura (GR2440002) και Ζώνης Ειδικής Προστασίας (GR2440005), παρ όλα αυτά με συνοπτικές διαδικασίες εξαφανίστηκε σε χρόνο dt.

Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στον Δήμο Λαμιέων, στους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες που ως φαίνεται μάλλον δεν γνωρίζουν τίποτα απολύτως ή απλά έκαναν τα στραβά μάτια για πολλοστή φορά…

Αλήτες

Απόστολος Χριστόπουλος

Αφήστε μια απάντηση