Εξιχνιάσθηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων

share on:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο μεθοδικής και πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 8 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών οχημάτων, σε περιοχές της Βοιωτίας και στην Αθήνα Αττικής.

Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός νεαρού ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 16-9-2016 έως και 3-7-2017, ο κατηγορούμενος, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών του τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται σε:

–τρεις  κλοπές και απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Λιβαδειάς,

–κλοπή και απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Αλίαρτου,

–κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, σε περιοχή της Αθήνας, καθώς και

–απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στην περιοχή της Κορώνειας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), επέλεγαν οχήματα κυρίως παλαιάς τεχνολογίας, τα οποία δεν διέθεταν κάποιο αντικλεπτικό μηχανισμό και ακολούθως, με τη χρήση κλειδιών πασπαρτού, προέβαιναν στην διάρρηξη των θυρών τους και στην αφαίρεσή τους.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Αφήστε μια απάντηση