Επίσκεψη Καραίσκου στο παράρτημα Προστασίας Παιδιού

share on:

Την έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού, επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος.

Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας του περιφερειακού οργανισμού και το νέο επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγο) της συστεγαζόμενης δομής παιδικής προστασίας και να ενημερωθεί για τις 13 εγκεκριμένες θέσεις μόνιμου προσωπικού για το Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς που θα προκηρυχθούν από το Υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θόδωρο Δημόπουλο, για ζητήματα που αφορούν τη γενική λειτουργία του Κέντρου και του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού, όπως εκείνο που σχετίζεται με τη λειτουργία του νόμου της αναδοχής και υιοθεσίας.

Επίσης περιηγήθηκε στα ανακαινισμένα δωμάτια των φιλοξενούμενων παιδιών, έργο που υλοποιήθηκε προσφάτως στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς  και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του προϋπολογισμού του.

Τέλος, έγινε συζήτηση για την εξέλιξη της προσπάθεια ένταξης στο Π.Ε.Π. 2014-2020 του έργου της μετατροπής του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας σε κτίριο μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, για το οποίο ήδη έχει εγκριθεί από τα δύο μέρη το σχέδιο της σχετικής προγραμματικής σύμβασης σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη το Φλεβάρη του 2018.

Αφήστε μια απάντηση