Επίσκεψη Παυλόπουλου στον Μητροπολίτη Φθιώτιδας

share on:

Ιστορική ημέρα για τη Λαμία και τη Μητρόπολη  ήταν η 25η Αυγούστου 2018, καθώς ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Θερμοπύλεια 2018», πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πόλη.

            Ο κ. Παυλόπουλος συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρου του Κάστρου Λαμίας, όπου ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό  Μουσείο από τον  Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Φθιώτιδος – Ευρυτανίας Έφη Καράντζαλη.

            Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον κ. Νικόλαο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Για αρκετή ώρα στην αίθουσα του Θρόνου ο Μητροπολίτης είχε συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο και την Υπουργό.

           Σε ανάμνηση της επίσκεψής του, ο κ. Νικόλαος επέδωσε στον κ. Παυλόπουλο μια περίτεχνη ασημένια εικόνα του αγίου Νικολάου, συλλεκτικής αξίας, συνοδευόμενη από την Αρχιερατική του ευχή για την από Θεού δύναμη εις τα σπουδαία καθήκοντά του. Στην Υπουργό και στην συνοδεία του Προέδρου επέδωσε ως ενθύμια Ιερές Εικόνες του Πολιούχου της πόλης αγίου Λουκά και του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

            Παράλληλα ξεναγήθηκε στους χώρους του Επισκοπείου, προσκύνησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας και θαύμασε το Ιερά εκθέματα του Κειμηλιαρχείου, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο της Μητροπολιτικής κατοικίας.

            Ο ΠτΔ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το μεγάλο έργο της περισυλλογής και διάσωσης της Πολιτισμικής, Ιστορικής και Εκκλησιαστικής μας  κληρονομιάς, ένα έργο το οποίο από ετών έχει ξεκινήσει η Μητρόπολη.

Αφήστε μια απάντηση