Επίσκεψη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας σε Καστρί, Μακρακώμη

share on:

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα και τα μέλη Χρυσάνθη Καραγιάννη, Βίκη Σιούτα επισκέφθηκαν το Καστρί του Δήμου Μακρακώμης.

Εκεί συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Πάνο Κοντογιώργο, τον πρόεδρο του χωριού Νίκο Κουμπούρα και τους συνεργάτες τους κι έγινε τοποθέτηση μια ταΐστρας για τα αδέσποτα του χωριού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Μακρακώμη και είδαν πόσο λειτουργική είναι η ταΐστρα που βρίσκεται στο κέντρο της κωμόπολης.

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί από τη Δημοτική Αρχή ταΐστρες στα παρακάτω σημεία: Σπερχειάδα, Φτέρη, Μεγάλη Κάψη, Τρίλοφο, Βίτωλη, Πτελέα, Καλλιθέα, Άγιο Γεώργιο, Γραμμένη, Κλωνί και δίνεται τροφή που τοποθετείται σε μεγάλα μπολ σε Παλαιοβράχα, Λευκάδα, Γαρδίκι, Τυμφρηστό, Μάκρη, Αρχάνι, Καμπιά.

Επίσης προγραμματίζεται η τοποθέτηση ταϊστρών σε άλλα 15 χωριά.

Επιπλέον ο Δήμος Μακρακώμης, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις πρωτοβουλίες του, έχει μέσα σε 9 μήνες πραγματοποιήσει 90 στειρώσεις αδέσποτων ζώων.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας είναι πάντα πρόθυμος για συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, με τα ζώα, φορείς και πάντα θα επιβραβεύει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση του περιορισμού των αδέσποτων ζώων αλλά και της αξιοπρεπούς διαβίωσης όσων υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας.

Συγχαρητήρια στο Δήμο Μακρακώμης και ευχόμαστε και άλλοι Δήμοι να εμπνευστούν από το παράδειγμά του.

Αφήστε μια απάντηση