Επετειακή εκδήλωση στις 24 Φλεβάρη στη Λαμία

share on:

    Η ίδρυση της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (ΕΠΟΝ) στις 23 Φλεβάρη 1943 έχει αναγνωριστεί ως το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της ελληνικής νεολαίας όλων των εποχών.

    Ένα πρωτοφανέρωτο κίνημα αγκάλιασε τους νέους και τις νέες στα ζοφερά χρόνια της τριπλής φασιστικής ναζιστικής Κατοχής και δημιούργησε το νέο άνθρωπο του αγώνα, της θυσίας και του πολιτισμού. Και, 76 χρόνια μετά, εξακολουθεί να προβάλλει ζωντανά και ελπιδοφόρα τα μηνύματα και τα οράματά της στα σημερινά νιάτα.

    Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες τον ΕΠΟΝιτών, των ΕΠΟΝιτισσών, των Αετόπουλων της εποχής εκείνης, πραγματοποιεί στη Λαμία εκδήλωση τιμής και μνήμης με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ και καλεί τους φίλους και απογόνους της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους νέους και τις νέες της Φθιώτιδας, να πάρουν μέρος στην κοπή της πίτας του Παραρτήματός μας και στην υπόλοιπη εκδήλωση που θα γίνει  την Κυριακή 24 Φλεβάρη, στις 11.00 στην αίθουσα Β΄ του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

    Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στην Πλατεία Λαού.

Αφήστε μια απάντηση